Un nou cutremur în România. Seismul a avut loc într-o zonă neobişnuită

Un nou cutremur în România. Seismul a avut loc într-o zonă neobişnuită © Arhivă

Cutremur nou în România. Seismul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, într-o zonă neobişnuită din România.

Astfel, cutremurul a avut loc în zona Munteniei, în Brăila. Seismul a înregistrat magnitudinea 2,3 şi s-a produs la o adâncime de 20 de kilometri. Cutremurul a avut loc la ora 01.08, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 59km V de Braila, 73km SV de Galati, 100km E de Ploiesti, 117km NE de Bucuresti, 146km NV de Constanta, 146km SE de Brasov, 168km S de Bacau, 170km NE de Ruse, 192km E de Pitesti, 212km N de Varna.

Cutremurul din noaptea de joi spre vineri a avut loc la doar o zi după un alt seism care s-a produs în ţara noastră. Cutremurul s-a produs în judeţul Vrancea şi a avut magnitudinea 2,9. Seismul a avut loc la o adâncime de 125 de kilometri.

Tot în judeţul Vrancea a mai avut loc un seism, în urmă cu două zile. Cutremurul a avut loc la aceeaşi adâncime, de 125 de kilometri, şi a înregistrat magnitudinea de 2,5.

Cel mai puternic cutremur din 2020 a avut loc în noaptea de 31 ianuarie, atunci când s-a produs un seism cu magnitudinea de 5,2.

„A fost un cutremur obişnuit, destul de mare, dar obişnuit. Cred că adâncimea a fost totuşi mai mare de 120 de km, cum au anunţat colegii mei. La o astfel de adâncime, nu trebuie să ne aşteptăm la replici. Dar, haideţi să vedem ce se întâmplă mai departe. Sunt alte probleme pentru că Africa se rupe în două, iar asta ne va afecta pe toţi, suntem sub influenţa sistemului tectonic din Africa. Nu e însă ceva actual. Pot apărea anumite situaţii, dar poate în următorii 100 de ani”, a declarat Gheorghe Mărmureanu, vineri, potrivit România TV.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro