Un român a fost arestat în Italia pentru o crimă pe care a comis-o în urmă 19 ani! Ion credea că va scăpa basma curată

Un român a fost arestat în Italia pentru o crimă pe care a comis-o în urmă 19 ani! Ion credea că va scăpa basma curată © Questura Di Verona

Un român a fost arestat în urmă cu câteva zile pentru o crimă pe care a comis-o acum 19 ani! Este vorba despre Ion Lăcanu, în prezent în vârstă de 65 de ani, care, în anul 2001, a ucis fără milă un pensionar italian. 

Anchetatorii au încetat să mai creadă că autorul crimei din noaptea de 28 spre 29 mai 2001 va fi găsit. Totuși, în urmă cu câteva zile, ucigașul a fost pus sub arest, după ce autoritățile au reușit să compare ADN-ul său cu cel găsit la locul crimei. 

Șeful Poliței din Verona, Massimo Sacco, a făcut anunțul într-o conferință de presă ținută marți, 12 mai. Crima a avut loc în noaptea de 28 spre 29 mai 2001. Atunci, Antonio Schiesaro, un pensionat italian în vârstă de 70 de ani, a fost ucis fără milă în locuința lui.

Italianul a fost înjunghiat de mai multe ori cu o foarfecă. Criminaliștii au descoperit un singur indiciu: o mostră ADN găsită pe un cuțit de mici dimensiuni.

Ion Lăcanu a fost arestat în 2015 cu acuzația de tentativă de omor asupra concubinei sale. Cu această ocazie, i-a fost prelevată o mostră de ADN din salivă și înregistrată baza de date. Ulterior, s-a constatat că este compatibilă cu ADN-ul găsit în locuința pensionarului italian.

„A durat mult, din 2015 până în prezent, din cauză că partea investigativă nu este simplă și imediată. Baza de date este folosită de forțele de ordine abia din anul 2009 și de atunci am înregistrat 211 de cazuri, iar 39 dintre ele au fost rezolvate datorită acesteia. Acum putem spune că a fost făcută dreptate”, a declarat Anna Maria Di Giuliio, șefa Biroului de Poliție Științifică din Padova, potrivit rotalianul.com.

Ion Lăcanu, care ieșise din închisoare pentru tentativa de omor asupra concubinei sale, a rămas în Italia. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare, iar pe 22 aprilie 2020, bărbatul român a fost găsit într-o rulotă parcată pe litoral, la Ostia.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro