UPDATE / FOTO / Protest de amploare în Piața Victoriei! Bucureștenii cer demisia Guvernului, pe motivul gestionării epidemiei și a măsurilor de restricție

+3 click pentru
galerie

FOTO / Protest de amploare în Piața Victoriei! Bucureștenii cer demisia Guvernului, pe motivul gestionării epidemiei și a măsurilor de restricție © captura video

Update

Protestatarii au anunțat că vor reveni și mâine în Piața Victoriei, începând cu ora 17:00.

Și omul de afaceri, Viorel Cataramă, și-a arătat sprijinul față de protestatari, spunând chiar că „Mâine, dacă și al doilea test va ieși negativ, mă duc în Piața Victoriei să protestez!”.

A fost reținut și o persoană, și anume Marian Tivilic Moroșanu, cunoscut drept Ceaușescu, unul dintre cei mai vocali protestatari ai miscării Rezist. El a fost ridicat de reprezentanții Jandarmeriei.

Știre inițială

Peste o sută de oameni sunt acum în Piața Victoriei din Capitală pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de Guvern, atât în starea de urgență, cât și în starea de alertă, instituită de azi.

Deși demonstrațiile de acest fel sunt interzire în continuare, potrivit reglementărilor impuse la începutul stării de urgență, peste o sută de oameni s-au adunat în fața Guvernului pentru a-și striga nemulțumirea.

Protestul a fost inițiat pe un site de socializare, solicitând demiterea actualului Guvern condus de Ludovic Orban. Cetățenii sunt nemulțumiți de modul în care autoritățile au gestionat criza medicală, dar și de condițiile impuse în starea de urgență și în cea de alertă.

Reprezentanții jardarmilor încearcă să discute cu protestatarii însă aceștia nici nu vor să audă, ba chiar arată că nu respectă regulile, nerespectând distanțarea socială, nepurtând măști și chiar îmbrățișându-se.

„Da, din păcate suntem într-un neplăcut scenariu, acela în care trebuie să le explicăm oamenilor că sănătatea lor este mai importantă pentru noi decât pentru ei înșiși. Nu au mijloace de protecție, nu respectă distanțarea socială. Încercăm să dăm un exemplu personal, să dialogăm de la distanță, dar cumva sănătatea jandarmilor este pusă în pericol pentru că trebuie să gestionăm această adunare de persoane. Nu este nici timpul, nici locul pentru astfel de adunări”, a declarat Alex Iacob, purtător de cuvânt al Jandarmeriei București.

„Momentan, am abordat soluția dialogului, facem apel la calm, la conștiința și responsabilitatea fiecăruia dintre participanți. N-aș spune că nu putem lua diferite măsuri. Jandarmeria are mijloacele legale de a gestiona această situație, reiterez că situația este sub control. Facem apel la dialog pentru moment”, a mai adăugat Iacob, potrivit Antena3.
 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro