Vaccinul împotriva coronavirusului există în România. ”O zi foarte importantă”

Vaccinul împotriva coronavirusului există în România. ”O zi foarte importantă” © arhiva

Spitalul Clinic Județean de Urgență din TImișoara a anunțat că a descoperit vaccinul împotriva noului coronavirus!

Profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, medic la Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului, din Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, a anunțat că echipa pe care o coordonează a descoprit ieri sinteza vaccinului împotrivia COVID-19. 

„O zi foarte importantă pentru OncoGen: avem vaccinul, echivalentul a 1000 de doze. Vaccinul e momentan pentru testare în laborator”, a anunțat profesorul, potrivit Antena . 

Cercetătorii centrului OncoGen au anunțat că la sfârșitul lunii ianuarie au descoperit un vaccin personalizat care să projeaze împotriva noului coronavirus. 

Profesorul a mai declarat că a făcut publica tehnologia de producere a vaccinului pentru ca orice să o folosească.

„Datele făcute publice de alte colective sunt foarte puţine, pentru că majoritatea colectivelor de cercetare doresc să patenteze mai întâi ideile pentru a beneficia de un eventual profit. După părerea mea, la ora actuală, în lume lucrează, probabil, sute de colective de cercetători pentru un vaccin împotriva Covid-19. Noi, însă, nu am vrut să ţinem ascunsă informaţia. Având în vedere gravitatea situaţiei, am hotărât să punem toate datele noastre la dispoziţie, pentru oricine doreşte să le folosească. Deocamdată am făcut publică tehnologia de producere a unui vaccin împotriva Covid-19, realizată aici, la Oncogen, şi cu mari şanse de reuşită. Şi, pentru că am luat hotărârea de a nu o patenta, oricine poate să o folosească.”, a mai spus Virgil Păunescu, potrivit Antena 1.

Într-un interviu acordat la Antena 3, profesorul a menționat că vaccinul ar putea fi gata până în toamnă, momentan cercetându-se în laborator în jurul a o lună jumătate. 

”Vom certa în laborator cam o luna, o luna jumate cum reacționează celulele, apoi in funcție de cum negociem. Am putea până în toamnă să-l avem gata”, a spus el.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro