VIDEO / Ciuperci în loc de jucării! Reportaj şocant făcut în Cluj

Copii care caută ciuperci în fiecare zi © captură video

O echipă de la o televiziune italiană, în colaborare cu o echipă de la o televiziune din Cluj, a realizat un reportaj cutremurător despre copiii care ar fi folosiţi drept sclavi, la culesul ciupercilor din pădurile Transilvaniei. În materialul lor, la poalele munţilor trăiesc și muncesc, cot la cot cu adulții... copii! Unii de vârste chiar foarte mici. Culeg și sortează ciuperci pentru câţiva lei, ciuperci care apoi iau drumul Italiei, unde sunt vândute restaurantelor de lux. 

Nu foarte departe de Cluj Napoca, o tabără improvizată şi-a făcut loc la poalele munţilor Apuseni! La ora 5 dimineaţa, când soarele încă nu a răsărit, se dă trezirea. Din cortul de celofan, doldora de pături, se iveşte un copil nu trecut de 6 ani care se pregăteşte să urce pe munte... în căutare de ciuperci. Altceva nu pare să ştie! Iar ciupercile nu sunt pentru masa lui de prânz, ci pentru masa oamenilor bogaţi din Europa care dau bani grei pe aşa delicatese, potrivit Acces Direct.

Nu trece mult timp şi o gaşcă mare de prichindei, cu găleţi pe umăr, e pregătită să ia la pas cărările de munte în căutarea nestematelor... comestibile. Kilometri întregi de pădure iau la pas în fiecare zi. Pentru ei pare o joacă iar descoperirea unei noi "comori" este motiv de bucurie maximă.

Fetiţa cu părul blond şi ochii albaştri, precum cerul, pare o păpuşă în miniatură. Are trei ani şi cunoaşte muntele mai bine ca un pădurar. Mai mult de 6 luni pe an stă pe munte. Mama i-a murit când era doar un bebeluş iar corturile şi alergatul după ciuperci sunt singurul ei reper în viaţă. Ca ea, sunt şi alţi copii împrăştiaţi prin luminişuri umezi. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro