Tradiţii şi obiceiuri de sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi! Ce trebuie să faci astăzi ca să ai o căsnicie fericită

Sursa foto: Ziarul Unirea

Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore Teologul şi Ioan Gură de Aur, sunt prăznuiţi în fiecare an, pe 29 ianuarie, când tinerele, conform tradiţiei populare, trebuie să ţină post ca să se bucure de o căsnicie fericită.

Sfinţii Trei Ierarhi, cunoscuţi drept cei mai mari pastori ai creştinătăţii, au lăsat lumii învăţătura lor ortodoxă, astfel că aceştia sunt sărbătoriţi, în fiecare an, cu mare fast, în toate lăcaşurile de cult. Mai mult de atât, există numeroase legende privind ce e bine şi ce nu e bine să faci pentru a avea noroc.

Spre exemplu, conform ziarulunirea.ro,  la sate sunt organizate praznice de pomenire a morţilor din familiile credincioşilor, iar fetele tinere se roagă şi ţin post pentru a avea o căsnicie fericită.

De asemenea, tradiţia populară susţine că persoanele care vor lucra în această zi sfântă, nu le va merge bine.  Totuşi, o altă credinţă spune că sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi este o zi a reconcilierii, căci rudele se împacă după lungi dispute.

Printre altele, conform tradiţiei, astăzi nu se spală rufe, nu se mătură în gospodărie, pentru a înlătura pericolul de înec şi nu se împrumută lucruri din casă.

Ca să ai noroc în toate, este bine ca în această zi să mergi în pelerinaj la bisericile ori mănăstirile ce poartă hramul celor Trei Sfinţi.

Citeşte şi:

Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Dumitru! Ce trebuie să faci pe 26 octombrie ca să-ţi meargă bine tot anul

Poţi să crezi aşa ceva? De ce nu e declarat Arsenie Boca SFÂNT de către Biserica Ortodoxă

FOTO / Carmen Tănase, la Mormântul Sfânt: "Nu am simţit linişte. M-am cutremurat efectiv, aproape că m-a durut carnea pe mine"

T.F.S


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro