Un desert delicios și ușor de preparat! Brioșe cu căpșuni și frișcă
Publicat pe 22.09.2017 la 09:59 Actualizat pe 22.09.2017 la 10:16
Un desert nemaipomenit de bun ce se pregătește rapid. Brioșele cu căpșuni și frișcă te vor cuceri de la prima degustare. O rețetă pe gustul tuturor.
Un desert nemaipomenit de bun ce se pregătește rapid. Brioșele cu căpșuni și frișcă te vor cuceri de la prima degustare. O rețetă pe gustul tuturor.
- Încearcă și: Mousse de ciocolată cu avocado
INGREDIENTE:
- Două căni de făină;
- ½ linguriță de praf de copt;
- ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu;
- ½ linguriță de sare;
- O cană de zahăr;
- 50 de grame de unt;
- Un ou;
- O ceașcă de lapte;
- 10 căpșuni;
- O ceșcă de frișcă;
- ½ esență de vanilie;
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 180 de grade. Se tapetează o tavă de copt pentru brioșe cu hărtie de copt. Într-un castron mare se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină. Într-un alt bol se combină zahărul, untul, oul și laptele. Apoi se combină treptat cu amestecul de făină. Se adaugă căpșunile într-un blender și se mixează până ce se obține un piure. Apoi se adaugă peste aluatul obținut. Se amestecă până ce acesta se integrează complet. Se pune compoziția în tava de copt, aproximativ ¾ în fiecare formă. Se întroduce la cuptor pentru aproximativ 22-23 de minute. Într-un castron mare se amestecă frișca lichidă cu esența de vanilie. Se mixează până ce se obține o cremă consistentă. Apoi se adaugă în mod uniform deasupra fiecărei brioșe și se decorează cu bucăți de căpșuni.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.