Un mic dejun gustos! Toast cu omletă şi sparanghel
Publicat pe 09.11.2017 la 10:07 Actualizat pe 09.11.2017 la 10:20
Toast cu omletă şi sparanghel, un preparat savuros ce te va cuceri de la prima degustare. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine un mic dejun sănătos şi gustos.
Toast cu omletă şi sparanghel, un preparat savuros ce te va cuceri de la prima degustare. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine un mic dejun sănătos şi gustos.
- Încearcă şi: Paste cu sos de avocado și sparanghel
INGREDIENTE:
- O legătură de sparanghel;
- 1/2 linguriţă de ulei de măsline;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piper;
- Patru felii de pâine toast;
- Opt ouă;
- 1/4 cană de lapte;
- O lingură de unt;
- 1/4 cană de parmezan;
- Un ardei gras, tăiat mărunt;
- Încearcă şi: Pulpe de pui cu spanac și brânză
- Încearcă şi: Salată de pui cu castraveţi şi ghimbir
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă şi se aşează, în mod uniform, sparanghelul. Se asezonează cu ulei de măsline, sare şi piper şi apoi se introduce la cuptor. Se găteşte timp de aproximativ 20 de minute. La final se scoate sparanghelul pe un platou, iar în tavă se aşează feliile de pâine. Se gătesc timp de un minut pe fiecare parte.
Între timp, într-un bol mediu se amestecă, ouăle, laptele şi ardeiul. Într-o tigaie, se încălzeşte untul, la foc mediu. Se adaugă amestecul de ouă şi se găteşte timp de aproximativ cinci minute. La final se adaugă parmezanul, sarea şi piperul şi se mai ţine pe foc 2-3 minute până ce acesta se topeşte complet. Pe fiecare felie de pâine se aşează omleta şi 2-3 fire de sparanghel. Se asezonează cu parmezanproaspăt ras şi se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.