Verzi, negre sau maronii? Care sunt cele mai sănătoase tipuri de MĂSLINE
Publicat pe 01.02.2015 la 18:47 Actualizat pe 01.02.2015 la 19:02
Măslinele sunt un aliment de bază în alimentaţia mediteraneeană, iar proprietăţile lor aduc numeroase beneficii pentru sănătate şi frumuseţe.
Măslinele sunt un aliment de bază în alimentaţia mediteraneeană, iar proprietăţile lor aduc numeroase beneficii pentru sănătate şi frumuseţe.
Pe piaţă există o gamă foarte largă de măsline, pornind de la cunoscutele măsline negre, la cele verzi, verzi umplute cu ardei capia sau cele maronii. În general, în România, măslinele negre au o popularitate mult mai ridicată, însă care este diferenţa exactă între ele şi care sunt cele mai sănătoase?
Măslinele verzi sunt măslinele crude, care pot fi consumate, dar care nu s-au copt în totalitate. Aceste tipuri de măsline sunt perfecte pentru salate şi diete, însă consumate cât mai simplu. Spre exemplu, măslinele verzi umplute sunt o bombă de aditivi alimentari pentru potenţarea gustului.
Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul măslinelor negre, preferatele românilor, care pot conţine nu doar urme de aditivi, dar şi o cantitate mult mai mare de sare. Măslinele negre sunt măslinele verzi care nu au fost culese timpuriu şi s-au copt în întregime.
Cele mai sănătoase, în schimb, sunt măslinele maronii şi cu gust uşor amărui. Culoarea lor se obţine după ce măslinele verzi au fost păstrate la saramură şi s-au transformat în probiotice.
Printre principalele beneficii pe care le aduce consumul de măsline se numără reglarea colesterolului, prevenirea bolilor cronice, combaterea greutăţii în plus, menţinerea sănătăţii părului şi a pielii şi controlează alergiile.
A.M.
Foto: Hepta
Citeste si:
3 INGREDIENTE pentu o băutură NATURALĂ! Slăbeşti până la 5 kilograme în 7 zile