Vrei să îţi faci iubita să te adore cu adevărat? Prepară-i o plăcintă cu brânză marca Nicolai Tand şi efectul va fi garantat
Publicat pe 01.03.2016 la 16:25 Actualizat pe 01.03.2016 la 16:38
Plăcinta cu brânză este un preparat uşor de făcut pentru orice gospodină. Dar atunci când reţeta este recomandată de un bucătar renumit, fiţi siguri că va ieşi ceva special.
Plăcinta cu brânză este un preparat uşor de făcut pentru orice gospodină. Dar atunci când reţeta este recomandată de un bucătar renumit, fiţi siguri că va ieşi ceva special.
Nicolai Tand, prezentatorul emisiunii "Star Chef", de la Antena Stars te învaţă pas cu pas cum să faci acest preparat foarte delicios.
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 500 g de făină
– un ou
– 100 ml lapte călduţ
– o linguriţă de zahăr
– 20 g de drojdie
– o linguriţă de sare
Pentru umplutură:
– 300 g de brănză de oi frământată, sărată
– o legătură de mărar
– două legături de ceapă verde
Mod de preparare:
Făina se pune într-un castron mare şi adânc şi o aranjăm asemeni unui “vulcan”. Ȋn mijloc adăugăm drojdia, oul, zahărul şi puţină apă călduţă, apoi lăsăm 15-20 de minute să se umfle puţin drojdia. Pe margine, presărăm sarea. Amestecăm ingredientele şi turnăm treptat laptele călduţ. Se frământă bine, bine, aproximativ 20 de minute.
După lăsăm aluatul la căldură timp de o oră, o oră jumătate, până i se triplează volumul. Apoi, tăiem bucăţi, de dimensiunea unui ou şi le mai lăsăm şi pe ele la crescut încă 15-20 de minute. Apoi, cu sucitorul le întindem de aproximativ 15-20 de centrimetri. Ȋntre timp, noi am pregătit deja compoziţia, în care am amestecat brânza cu verdeţurile.
Întindem aluatul cu făcăleţul, de aproximativ 15-20 de centimetri. Pe jumătate punem compoziţie, apoi acoperim cu cealaltă, ca la pizza calzone, şi “izolăm” aluatul cu ajutorul unei furculiţe.
Se pun la prăjit în ulei încins până se rumenesc. Eu recomand să se lase la răcit pentru că fierbinţi pot cădea greu la stomac. Ȋn orice caz, sunt nişte plăcinte extraordinar de bune!
T.S
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - MARŢI: Prăjitura creolă
RETEŢA ZILEI - DUMINICĂ: Omletă ca la Maramureş marca Nicolai Tand! O adevărată savoare de la prima înghiţitură