Alimentul care face rău creierului. Nu te-ai fi așteptat să fie atât de periculos
Mulți oameni nu încep să se gândească la sănătatea creierului lor până când nu observă unele schimbări cognitive și pierderi de memorie. Ar trebui să luăm în calcul sănătatea creierului nostru, mai ales atunci când vine vorba despre alimentele pe care le consumăm. Iată care este cel mai dăunător!
- Cât de periculos este acest aliment
- Mulți români îl consumă la micul dejun
- Ferește-te de el
Activitățile intelectuale, interacțiunea socială și, poate cel mai important, activitatea fizică sunt foarte importante pentru creierul nostru. Puțini știu că și alimentele pe care le consumăm au o mare însemnătate pentru creier.
Alimentul care face rău creierului
O modalitate esențială de a vă menține creierul în funcțiune este un somn de 7-9 ore pe noapte. O dietă bogată în acizi grași omega-3, săracă în grăsimi saturate, vă ajută să vă mențineți creierul sănătos pe tot parcursul vieții.
Aici poate fi vorba și despre dieta mediteraneană, care pune accent pe pește, fructe și legume, nuci, ulei de măsline și avocado. Alimentul pe care unii români îl consumă zilnic la micul dejun și care este periculos este margarina.
Margarina este făcută din uleiuri vegetale, deci conține grăsimi „bune” nesaturate – grăsimi polinesaturate și mononesaturate. Cu toate acestea, alimentul nu este sănătos pentru organism.
Cât de periculos este acest aliment
Margarina este alcătuită în principal dintr-o bază de ulei vegetal. În funcție de marcă, acest ulei vegetal poate fi ulei de soia, ulei de canola, ulei de floarea soarelui sau una dintre multe alte derivate de ulei vegetal.
Spre deosebire de unt, margarinei îi lipsesc nutrienții esențiali precum vitamina A și K. Deoarece margarina este derivată din uleiuri vegetale puternic procesate, produsul final este lipsit de astfel de nutrienți.
Mai mulți specialiști din Marea Britanie au demonstrat că, în realitate, margarina poate duce la atac de cord. Așadar, margarina contribuie la deteriorarea sănătății.