Atenție dacă mergeți în Italia sau sunteți în Italia în aceste zile! Autoritățile sunt în alertă!
Italia este una dintre cele mai iubite destinații de vacanță. Temperaturile extreme înregistrate îi vor face pe turiști să se gândească de două ori înainte de a pleca. Autoritățile au emis un cod roșu de caniculă în 22 de orașe din peninsulă.
- Atenție dacă mergeți în Italia sau sunteți în Italia în aceste zile
- Autoritățile sunt în alertă!
Italia, una dintre cele mai apreciate zone pentru vacanță se confruntă cu temperaturi extreme. Autoritățile au emis alertă de cod roșu în 22 de orașe din peninsulă.
Italia se confruntă cu temperaturi extreme
Italia atrage milioane de turiști anual care ajung să se bucure de cele mai inedite peisaje și de istoria locului. Cu toate că ne aflăm în plin sezon estival, în perioada de vacanță, temperaturile sunt unele extreme. Valul intens de căldura va doborî recordurile anterioare.
Persoanele care vizitează peninsula sunt îndemnate să evite expunerea directă la lumina soarelui la cele mai calde ore din zi și să consume cât mai multă apă pentru hidratare.
Autoritățile au lansat un plan de urgență în regiunea Lazio, unde este inclusă și capitala Roma pentru combaterea căldurii intense ce afectează sănătatea oamenilor. În ultima perioadă mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei. Bătrânii sunt cei mai vizați să sufere din cauza temperaturilor extreme.
„Cele mai frecvente probleme de sănătate în această perioadă a anului includ agravarea bolilor cronice, cum ar fi problemele legate de inimă, cum ar fi aritmia, infecțiile și funcția rinichilor este, de asemenea, afectată, precum și problemele de comportament”, a spus dr. Giuseppe Famularo de la San. Spitalul Camillo-Forlanini din Roma.
Problemele de sănătate provocate de căldură, sub lupa autorităților
Pe lângă vârstnici, angajații care lucrează în aer liber sunt la fel de afectați. Estimările arată că un număr de 4.000 de leziuni apar din cauza căldurii. Sindicatele din sectorul construcțiilor au lansat o campanie de sensibilizare pentru a atrage atenția autorităților și să implementeze un set de reguli noi pentru protejarea lucrătorilor.
„Astăzi problemele de sănătate și securitate și leziunile la locul de muncă trebuie puse în contextul actual, care este caracterizat de schimbările climatice”, a declarat Alessandro Genovesi, secretarul general al federației italiene a lucrătorilor din industria lemnului, construcțiilor și extractive, Fillea Cgil. .
„S-au schimbat atât de multe dacă comparăm munca în sectorul construcțiilor de acum 30 de ani cu cea de astăzi, între iunie și septembrie. O zi de lucru de 8 ore poate fi organizată lucrând în total 6 ore și jumătate până la 7 ore vara și 8 până la 9 ore de lucru iarna”, a adăugat el.