Locul din Europa unde locuințele sunt vândute la preţul unei cafele. Proprietățile au două sau trei dormitoare, terase şi curţi generoase
Deși poate părea greu de crezut, e adevărat! Într-o țară din Europa se vând locuințe la prețul unei cafele. Proprietățile au două sau trei dormitoare, terase şi curţi generoase. Unele clădiri au chiar și trei etaje.
- Într-o țară din Europa locuințele sunt vândute la preţul unei cafele
- Proprietățile au două sau trei dormitoare, terase şi curţi generoase
În anul 2019, satul italian Sambuca di Sicilia a devenit viral, după ce acolo au fost scoase la licitație case vechi cu oferte începând de la 1 euro. Doi ani mai târziu, în 2021, au fost locuințe scoase la vânzare cu prețuri care pornescu de la 2 euro, iar în prezent câteva case au fost scoase la vânzare începând de la 3 euro sau 3 dolari.
Locuințe vândute la prețul unei cafele
După ce a înregistrat o cerere uriașă pentru vânzările sale anterioare de locuințe în 2019 și 2021, Sambuca di Sicilia din Sicilia se pregătește să scoată la vânzare un al treilea lot, de data aceasta cu prețuri de pornire de 3 euro, adică puțin peste 3 dolari.
"Vrem doar să clarificăm faptul că, prin numerotarea acestor loturi, vor urma probabil mai multe vânzări în anii următori. Străinii se înghesuie să ne cumpere casele, a fost un succes până acum. (...) Turiștii și cumpărătorii interesați care călătoresc în prezent în Italia, precum și cei care plănuiesc o călătorie în primăvară și vară pot veni să arunce o privire.", a declarat pentru CNN primarul Giuseppe Cacioppo.
Potrivit declarațiilor făcute de edil, ofertele au atras cumpărători internaționali din Orientul Mijlociu, contribuind astfel la revigorarea economiei locale cu un aflux de 20 de milioane de euro (aproximativ 21,8 milioane de dolari).
"Cele două loturi de case, deținute de primărie, au revitalizat sectorul imobiliar privat. Oamenii care se grăbeau să prindă una la licitație, dar nu au reușit să ajungă la final, au cumpărat în schimb o casă ieftină. Până în prezent, au fost vândute 250 de case", a mai declarat spune Giuseppe Cacioppo.
Un cutremur i-a gonit pe localnici din locuințe, în anul 1969
Potrivit sursei anterior menționate, autoritățile din Sambuca au intrat în posesia caselor abandonate din oraș după ce un cutremur a lovit Valea Belice din împrejurimi în 1969. Dezastrul natural i-a făcut pe localnici să fugă, lăsând în urmă case goale.
"Guvernul Romei de atunci a aprobat o lege specifică pentru renașterea orașului Sambuca, care a acordat primăriei dreptul de proprietate asupra caselor abandonate, astfel încât noi putem dispune de acestea după cum dorim, neexistând agenții intermediare", sa mai declarat primarul.
Acest lucru înseamnă că procesul de vânzare este mult mai rapid, deoarece autoritățile locale nu trebuie să asigure legătura între proprietari și cumpărători.