300.000 de elevi vor face școală online săptămâna viitoare. Anunțul făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Restricțiile impuse de lege împotriva COVID-19 au fost relaxate în mare parte, dar, cu toate acestea, mai există școli în România în care problema pandemiei de coronavirus este destul de gravă, iar elevii nu pot reveni în unitățile de învățământ fizic, așa cum o făceau altădată. Săptămâna viitoare, aproximativ 300.000 de elevi for face școală online, conform declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Iată care este motivul!
- 10% dintre elevii români rămân la școala online
- Elevii nu vor mai purta mască în exteriorul școlilor
10% dintre elevii din România, mai exact aproximativ 300.000 de elevi nu se întorc în școli fizic, ci vor urma cursurile ca până acum, în regim online. Acești elevi fac parte din unitățile de învățământ în care rata de infectare este mai mare astăzi de 1 la mie.
300.000 de elevi rămân la școala online săptămâna viitoare
Conform declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, 300.000 de elevi, ceea ce reprezintă 10% dintre elevii din România, vor continua să facă orele online și săptămâna viitoare, în contextul actual al pandemiei de coronavirus.
Așadar, elevii din școlile din cele 654 de localități în care rata de infectare este mai mare astăzi de 1 la mie nu vor reveni la școală în format fizic, așa cum majoritatea și-ar fi dorit. În continuare, elevii care aparțin unităților de învățământ n care rata de infectare este mai mică de 1 la mie vot putea merge săptămâna viitoare la școală cu prezență fizică.
”Să sperăm că vinerea viitoare, pe 21 mai, vom avea șansa unei rate de infectare sub 1 la mie în multe localități, între care și Bucureștiul”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Fără mască de protecție în exteriorul școlilor
Chiar dacă 300.000 de elevi nu vor putea merge cu prezență fizică la școală săptămâna viitoare, față de săptămâma trecută, numărul elevilor care vor merge din nou fizic la școală va fi mai mare cu 100.000
Tot de luni, 17 mai, elevii nu vor mai fi obligați să poate masca de protecție în exteriorul școlii. Astfel, se renunță la obligativitatea purtării măștii de protecție, însă se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările.
Conform studiilor specialiștilor, mulți elevi se tem să se mai întoarcă în bănci și doresc cu orice preț să își continue studiile de acasă. În cazul lor poate fi vorba despre anxietatea socială pe care pandemia de coronavirus a adus-o, deci pentru acești elevi presiunea academică va fi destul de greu de suportat.
Pentru ca lucrurile să fie ținute sub control și elevii să poată veni din nou cu zâmbetul pe buze în școli, copiii vor începe cursuri de dezvoltare a încrederii.