Calendar ortodox, joi, 4 februarie! Creștinii îl pomenesc pe Sfântul Isidor Pelusiotul! Rugăciunea care te ajută când te simți deznădăjduit!
Sărbătoare mare pentru credincioșii de pretutindeni în ziua de 4 februarie! Calendarul ortodox ne arată că în fiecare an, la această dată, este pomenit Sfântul Isidor Pelusiotul. În același timp, creștinii trebuie să știe că există și o rugăciune specială, menită să--i ajute pe cei care se simt deznădăjduiți să-și recapete speranța!
- Sfântul Isidor Pelusiotul e pomenit pe 4 februarie.
- Care e cea mai importantă rugăciune adresată lui.
Așadar, conform calendarului ortodox, la o zi după prăznuirea marelui Sfânt Simeon, pe 4 februarie este sărbătorit un alt sfânt important. Acesta este Sfântul Isidor Pelusiotul. Odată cu el mai sunt pomeniți și următorii sfinți: Nicolae Mărturisitorul, Avramie, cunoscut drept episcopul Arvilului din Persia, Ioan cel din Irinopole, Teoctist, Iasim și Iosif de la Halep.
Sfântul Isidor Pelusiotul, prăznuit pe 4 februarie
Despre viața Sfântului Isidor Pelusiotul, sinaxarul ne informează că era de origine egipteană și provenea dintr-o familie de părinți credincioși, care I-au urmat cuvântul lui Dumnezeu. Acesta era rudă cu Sfinții Teofil şi Chiril, cunoscuți în credință drept arhiepiscopii Alexandriei.
Sfântul Isidor Pelusiotul a fost hărăzit cu darul scrisului de către Dumnezeu. Acesta a realizat o mulțime de lucrări sfinte și a devenit monah, după ce s-a retras în pustietate, pe muntele Pelusion. El a trecut la cele sfinte, după ce a ajuns la bătrânețe. Până în ultima clipă, I-a transmis mai departe cuvântul Domnului și I-a adus slavă.
Rugăciunea care le vine în ajutorul credincioșilor ce se simt fără speranță
Pe data de 4 februarie, conform credinței, există și o rugăciune specială adresată Sfântului Isidor Pelusiotul. Rostind-o, cei nădăjduiți vor simți cum își recapătă speranța și încrederea.
„Întru tine, părinte, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci, să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte Isidor, duhul tău. Suspinul inimii mele celei zdrobite ascultându-l, Stăpâne, vindecă cumplita zdrobire a sufletului meu, Hristoase, cu rugăciunile cuviosului Tău, ca un Atotputernic”, este rugăciunea pe către Sfântul Isidor Pelusiotul.