Când dispare anxietatea? 5 metode de a combate această afecțiune
Stările de anxietate vă tulbură activitățile zilnice și vă intensifică stresul? Puteți scăpa de ea în doar câțiva pași simpli. În continuare, vă vom prezenta cinci metode rapide care vă vor ajuta să o învingeți, fără prea mult efort și bătăi de cap. Iată care sunt acestea!
- 5 metode care vă vor ajuta să scăpați de anxietate.
- Cum puteți combate această afecțiune de acasă.
Ce este anxietatea
Conform explicațiilor oferite de specialiștii în sănătate, anxietatea reprezintă o emoție de bază, pe care o întâlnim de mai multe ori de-a lungul vieții. Aceasta este corelată cu reacția cunoscută sub denumirea „luptă sau fugi” ce determină în organism acele schimbări necesare pentru a lupta sau a fugi în privința oricărui pericol iminent. Deși este necesară supraviețurii, când aceasta crește în intensitate, iar această emoție are legătură și cu situații care nu constituie un pericol ori este omniprezentă, poate perturba puterea de concentrare și poate afecta și pofta de mâncare, relații sociale, somnul, etc, acestea fiind doar unele dintre simptome.
Astfel, în acest caz, anxietatea se tranformă într-o stare permanentă de neliniște care ne acaparează toată mintea cu îngrijorări și unele obsesii, deși nu-și au rostul.
Când dispare anxietatea
Dacă încercați să scăpați de anxietate, trebuie să știți că tratamentul medicamentos nu este suficient dacă încă vă confruntați cu gânduri disfuncționale. În cazul formelor ușoare, puteți apela la anumite tehnici specifice și la exerciții fizice care de asemenea vă vor ajuta foarte mult.
Una dintre tehnici este cea de gestionare a stresului. Aceasta ajută la prioritizarea lucrurilor importante pentru a ne putea organiza astfel încât să fie evitat termenul limită. O alta este cea de relaxare. Aceasta presupune mai multe modalități de meditație și de respirație.
Metode de a combate anxietatea
În continuare vă vom prezenta cinci metode de a combate anxietatea. Dacă doriți rezultate cât mai rapide, respectați-le și urmați-le oricând este nevoie.
1. Respiră cum trebuie
Conform unor studii, în momentul în care oamenii sunt concentrați să navigheze pe Internet, aceștia ar uita să respire corespunzător, ceea ce ar conduce la apariția unei stări de anxitete. Dacă simțiți asta, trebuie să inspirați adânc și să expirați aerul de două ori mai lent decât l-ați tras în plămâni.
2. Alege o ancoră vizuală
Alegerea unei ancore vizuale presupune ca să vă orientați privirea asupra unui detaliu care vă ajută să vă calmați. Acesta poate fi apa, cerul sau imaginea unei persoane pe care o iubiți, etc.
3. Alege să consumați alimente sănătoase înainte de a lua o hotărâre grea
Potrivit unor studii, dacă mâncați stafide sau alte fructe deshidratate, veți combate efectele negative pe care le simțiti la nivelul creierului atunci când urmează să luați o decizie grea. Și ouăle pot preveni de asemenea panica. Astfel, veți scăpa de stres și de anxietate.
4. Caută un motiv să râzi
În momentele în care sunteți „încercați” de anxietate, vă va ajuta dacă vă găsiți imediat un motiv pentru a râde. Puteți să vă orientați, spre exemplu, spre un film de comedie ce vă va aduce zâmbetul pe buze.
5. Ia poziția învingătorului
Dacă atunci când simțiți starea de anxietate vă vine să vă ghemuiți, ei bine, trebuie să știți că asta nu vă va ajuta să o învingeți! Pentru a o combate, trebuie să vă ridicați în picioare, să vă trageți umerii înapoi și să stați cu pieptul înainte. Vă va da mai multă încredere în dumneavoastră!