Cât costă kilogramul de căpșuni românești în piețe. Prețul nu este deloc unui mic
Au apărut deja în piețe căpșunile românești, cu aproape o lună mai devreme față de alți ani. Cât costă un kilogram. Prețul nu este deloc unul mic.
- Au apărut în piețe căpșunile românești
- Care e prețul unui kilogram
Comparativ cu anii trecuți, anul acesta, căpșunile românești au apărut cu trei săptămâni mai devreme în piețe. Cât costă un kilogram și ce spun producătorii.
Cât costă un kilogram de căpșuni românești în piețe
Pentru kilogramul de căpșuni românești, oamenii trebuie să scoată din buzunar nici mai mult nici mai puțin de 40 de lei, scrie antena3.ro.
”Fructele sunt foarte mari, sunt foarte aromate. Dacă gustăm o căpșună, miezul ei e delicios. Sunt foarte dulci, foarte aromate. Culesul este foarte greu, în sensul că trebuie să stai foarte mult aplecat, dar e foarte plăcut când vedem niște căpșuni foarte mari. Luna aceasta este o producție foarte bună”, spune unul dintre producătorii de căpșuni.
Un alt producător precizează că, dat fiind faptul că vremea a fost foarte caldă, s-au copt mai devreme.
”Gustul lor este mai bun datorită faptului că a fost soare”, precizează acesta, scrie sursa anterior menționată.
Ce beneficii au căpșunile pentru sănătate
Căpșunile sunt foarte sănătoase, spun specialiștii. Conțin mulți antioxidanți și vitamine. Sunt, de asemenea, sărace în calorii, conținând doar aproximativ 32 de calorii la o jumătate de cană.
Sunt o sursă excelentă de vitamina C și mangan și conțin, de asemenea, cantități decente de acid folic (vitamina B9) și potasiu. Căpșunile sunt foarte bogate în antioxidanți și compuși vegetali, care pot avea beneficii pentru sănătatea inimii și controlul zahărului din sânge. Consumate de obicei crude și proaspete, aceste fructe de pădure pot fi, de asemenea, folosite într-o varietate de gemuri, jeleuri și deserturi.
Potrivit specialiștilor, căpșunile pot îmbunătăți sănătatea inimii, pot scădea nivelul de zahăr din sânge și pot ajuta la prevenirea cancerului.
Potrivit unui studiu efectuat la persoane de vârstă mijlocie cu factori de risc bine stabiliți pentru boli de inimă, fructele de pădure pot îmbunătăți colesterolul HDL (bun), tensiunea arterială și funcția trombocitelor din sânge.
Căpșunile pot, de asemenea:
- să îmbunătățească starea antioxidanților din sânge;
- să reducă stresul oxidativ;
- să reducă inflamația;
- îmbunătățirea funcției vasculare;
- îmbunătățiți profilul lipidic din sânge;
- reduce oxidarea dăunătoare a colesterolului LDL (rău), scrie healthline.com.