Câți bani vom plăti pentru facturile la energie începând cu 1 ianuarie 2023. Nicolae Ciucă: ”Avem o veste foarte ...”
Câți bani vom plăti pentru facturile la energie începând cu 1 ianuarie 2023. Nicolae Ciucă a declarat că va fi asigurat capitalul de lucru pentru IMM-uri dar și pentru susținerea cetățenilor vulnerabili. Până la finalul lunii noiembrie, Guvernul României va trebui să vină cu o nouă ordonanță de urgență în ceea ce privește energia, în urma discuțiilor pe care premierul le-a purtat cu Ursula Von der Leyen, președintele Comisiei Europene.
- Câți bani vom plăti pentru facturile la energie începând cu 1 ianuarie 2023
- Piața va fi ”semi-reglementată”
Începând cu 1 ianuarie 2023, va intra în vigoare ordonanța de urgență. Astfel, pentru cei 700.000 de consumatori casnici care nu se încadrează la un consum lunar de până în 255 KWh va fi găsit un preț fix.
Câți bani vom plăti pentru facturile la energie începând cu 1 ianuarie 2023
Câți bani vom plăti pentru facturile la energie începând cu 1 ianuarie 2023. Dacă pentru consumatorii casnici, schimbările nu vor fi foarte mari iar prețurile vor rămâne tot de 0,68 și 0,80 de lei, pentru cei 700.000 de consumatori casnici care nu se încadrează la un consum lunar de până în 255 KWh va fi găsit un preț fix.
”Avem o veste foarte bună de la Comisia Europeană, care a disponibilizat 10% din Fondurile de Coeziune, la nivelul întregii Uniuni discutăm de aproximativ 40 de miliarde de euro, bani care vor fi alocați pentru sărăcia energetică, pentru asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri și desigur pentru susținerea cetățenilor vulnerabili”, a spus Nicolae Ciucă, scrie antena3.ro.
Marcel Boloș, despre compensarea facturilor
De asemenea, Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a spus că această sumă de bani primită de la Comisia Europeană poate fi utilizată inclusiv pentru compensarea facturilor.
”Pentru România înseamnă 2,2 miliarde de euro și sunt 3 tipuri de măsuri care pot fi acordate, respectiv pentru a sprijini gospodăriile vulnerabile în criza energetică, inclusiv pentru compensarea prețului la energie. De asemenea, a doua măsură posibilă va fi cea legată de granturile pentru capital de lucru ce urmează a fi acordate IMM-urilor, după modelul granturilor pentru capital de lucru pe care le-am avut în criza pandemică. Al treilea tip de măsură este cel referitor la ocupare și crearea locurilor de muncă”, a spus Marcel Boloș, potrivit aceleiași surse menționate anterior.
Citește și: Cât curent consumă un încărcător lăsat în priză. Ești nevoit să plătești mai mult la factură din cauza lui