Leon Dănăilă a dezvăluit secretul longevității sale. Cum reușește medicul să se mențină sănătos la vârsta de 90 de ani: "E important să..."
Cunoscutul medic Leon Dănăilă a vorbit despre secretul longevității sale. Specialistul neurochirurg a dezvăluit ce îl ajută să se mențină sănătos și a oferit sfaturi prețioase pentru cei care doresc să îi urmeze exemplul.
- Care e secretul longevității lui Leon Dănăilă
- Cum reușește renumitul medic să se mențină sănătos
Potrivit specialiștilor, un stul de viață sănătos, un regim alimentar nutritiv și exercițiile fizice făcute în mod regulat îți pot crește speranța de viață. Multe persoane sunt de părere că speranța de viață este în mare măsură determinată de genetică. Cu toate acestea, genele joacă un rol mult mai mic decât se credea inițial. Se pare că factorii de mediu, dar și dieta și stilul de viață sunt cheia.
Leon Dănăilă a dezvăluit secretul longevității sale
Într-o postare pe care a făcut-o pe pagina personală de socializare, Leon Dănănila a dezvăluit secretul longevității sale. Cunoscutul medic a menționat că, deși a trecut de pragul de 90 de ani, încă profesează ca neurochirurg.
"Voi știați că un organ de mărimea unui sâmbure de migdală este direct răspunzător pentru: reducerea stresului, frică de zbor, starea psihică, combaterea anxietății/depresiei și chiar de inteligență emoțională a fiecăruia dintre noi? Veți spune că este creierul, normal. Doar că aș vrea să vă vorbesc despre ceva ce se vorbește destul de rar și anume: centrul de comandă al emoțiilor noastre - Amigdala.", a scris Leon Dănăilă.
Potrivit specialistului, acest mic nucleu în adâncul creierului nostru, joacă un rol esențial în modularea emoțiilor și a reacțiilor la stres. Este centrul care ne ajută să procesăm și să interpretăm emoțiile, influențând decisiv reacțiile noastre emoționale și comportamentale. De asemenea, amigdala este profund implicată în procesul de neuroplasticitate, capacitatea creierului de a se remodela și adapta în răspuns la experiențe noi.
"Cititul, ca activitate intelectuală stimulatoare, nu numai că îmbogățește mintea, dar joacă și un rol crucial în susținerea acestei neuroplasticității. Lectura regulată poate fi văzută nu doar ca o sursă de cunoaștere, ci și ca un exercițiu vital pentru menținerea sănătății și agilității amigdalei, contribuind astfel la o viață emoțională mai bogată și mai echilibrată.
Așadar, dragilor, acesta este marele meu secret: cititul. Și nu doar al meu. Dacă vă uitați la persoanele care la vârsta de peste 90 de ani încă își păstrează sănătatea mintală și tonusul, să știți că au citit nu doar o carte, ci biblioteci întregi. Acesta este secretul meu, dar și al lor.", a mai spus Leon Dănăilă.
Ce spunea Leon Dănăilă despre persoanele depresive
Leon Dănăilă consideră că imunitatea are un rol extraordinar, iar cei care au o stare depresivă nu pot beneficia de astfel de lucruri, deoarece sistemul lor imunitar rămâne neactivat, iar indiviul poate face cancer și poate ajunge chiar la un stadiu avansat.
,,Imunitatea are un rol extraordinar. Când cineva face ceva benefic pentru tine, sau dacă ție îți place ceva și te gândești că o să te faci bine, sigur o să te faci bine. Cei care au o stare depresivă nu beneficiază de astfel de lucruri, deoarece sistemul imunitar rămâne neactivat, iar individul poate face și cancer. S-a dovedit că cei care sunt supărați pot face un stadiu foarte avansat", a spus medicul.