Mai mulți medici sunt suspecți că ar fi montat pacienților stimulatoare cardiace și defibrilatoare luate de la morți. Au avut loc percheziții în trei județe
În dimineața zilei de vineri, 17 februarie, au avut loc percheziții în trei județe, după ce mai mulți medici au fost acuzați că au luat echipamentele de la morți. Pacienții care aveau nevoie de stimulatoare cardiace și defibrilatoare le plăteau ca noi, deși dispozitivele erau preluate de la cadavre.
- Mai mulți medici sunt cercetați, după ce ar fi luat echipamentele de la morți
- Au avut loc percheziții în trei județe
Mai mulți medici sunt acuzați că ar fi luat stimulatoarele cardiace și defibrilatoarele de la morți și le-ar fi dat pacienților contra cost. Oamenilor li se spunea că dispozitivele sunt noi, așa că erau nevoiți să le cumpere.
Doar că, razia de amploare din această dimineață a scos la iveală detalii cel puțin neașteptate în cazul medicilor cercetați.
Percheziții în trei județe, în urma acuzațiilor aduse mai multor medici
Perchezițiile au avut loc în Brașov, Iași și Neamț, ca urma a acuzațiilor aduse medicilor. Oamenii legii au pus în aplicare 24 de mandate de percheziții la domiciliu.
În plus, din primele informații, s-a aflat faptul că medicii își desfășurau activitatea și în cadrul mai multor unități spitalicești, dar și la sediul unei organizații non-profit, precum și la primăria din comuna Movileni, județul Iași. Și în cazul acestor sedii, s-au pus în aplicare mandate de percheziție.
Cu toate că medicii le spuneau pacienților că dispozitivele sunt noi și că trebuie să le plătească, suspecții le luau de la morți și deja aveau și planuri cu sumele obținute.
Medicii ar fi început contrucția unei case într-o zonă protejată și astfel li se aduc și alte acuzații, asta pentru că ar fi dat mită autorităților locale.
Punctul de vedere al Ministerului Sănătății în cazul medicilor acuzați
În urma acuzațiilor aduse medicilor, Ministerul Sănătății a spus că nu se poate pronunța în cazul suspecților și că așteaptă ca oamenii legii să își facă datoria, urmând să fie aplicate sancțiuni, dacă acuzațiile sunt adevărate.
„Ministerul Sănătății a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competențelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfășurare, nu putem oferi alte informații sau detalii suplimentare. Ministerul Sănătății desfășoară permanent activități de prevenire și de combatere a actelor de corupție care pot pune în pericol funcționarea sistemului sanitar și siguranța pacienților”, a transmis Ministerul Sănătății.