Prajitura înghețată falsă cu frișcă și cremă de vanilie. Rețeta perfectă pentru orice sărbătoare
Prajitura înghețată falsă este una dintre rețetele cele mai adorate de gospodine. Este ușor de preparat, timpul de lucru este foarte scurt, iar rezultatul este extrem de gustos. Vă propunem o rețetă simplă și savuroasă pentru un desert de vară, care poate fi servit alături de cei dragi.
- Prajitura înghețată falsă cu frișcă și cremă de vanilie.
- Rețeta perfectă pentru orice sărbătoare
Prajitura înghețată falsă este una dintre rețetele cele mai adorate de gospodine. Este ușor de preparat, timpul de lucru este foarte scurt, iar rezultatul este extrem de gustos. Vă propunem o rețetă simplă și savuroasă pentru un desert făcut cu ocazia oricărei sărbători, care poate fi servit alături de cei dragi.
Ingrediente pentru prajitura
Ingrediente pentru blat:
4 ouă
4 linguri zahăr
4 linguri apă
6 linguri făină
4 linguri cacao
1 praf de copt
esență de rom
Ingrediente pentru sirop
100 ml apă
50g zahăr
o fiolă de esență de rom
Ingrediente pentru cremă
200 ml lapte
250 gr unt
2 linguri zahăr
4 gălbenușuri
160 gr zahăr pudră vanilat
2 linguri de făină
Cum se prepară prajitura înghețata falsă cu frișcă
Se pun albușurile într-un bol și se amestecă cu mixerul până formează o spumă, se adaugă treptat zahărul vanilat și continua mixarea până se obține o bezea tare și lucioasă. Următorul pas este să adăugăm rând pe rând gălbenușurile și se mixează încă 2-3 minute. Se adaugă făina în ploaie, praful de copt și cacaoa, apoi se amestecă bine ingredientele cu o spatulă din lemn. Amestecul obținut se toarnă într-o tavă pe care se așează o foaie de copt. Se pune prajitura la copt în cuptorul încis la 180 de grade, pentru 25-30 de minute până se rumenește. Apoi este scoasă și lăsată să se răcească.
Pentru a prepara siropul apa se fierbe cu zahărul, iar după ce se răcește se adaăugă esența de rom.
Pentru cremă, se amestecă gălbenușurile cu 2 linguri de zahăr, apoi cu făina in ploaie, iar ulterior se adaugă laptele și se pune compoziția la fiert pe baie de aburi , amestecând constant în ea până se îngroașă. Se lasă la răcit, iar separat se freacă untul cu zahărul pudră vanilat, și peste unt se adaugă crema de gălbenușuri usor răcită.
De unde vinele numele de “înghețată falsă”
Prajitura înghețată falsă este una din rețetele veche, pe care gospodinele au învățat-o fie de la mamele lor în copilărie, fie au auzit de ea din alte surse. „Înghețata falsă” este de fapt crema de vanilie pusă la rece, care oferă un gust fresh și răcoros, asemenea senzației lăsate de înghețata reală. Desertul este unul extrem de popular și adorat de iubitorii de dulciuri.