Râul din Romania unde a fost descoperit un exemplar de Piranha agresiv. Ar putea extermina toată fauna / FOTO
De curând, reprezentații Gărzii de Mediu au descoperit o specie de Pirahna agresiv. Ulterior, a fost deschisă o anchetă pentru a se afla dacă o persoană a aruncat cu intenție peștele în râu, dar și ce consecințe poate avea înmulțirea acestei specii.
- Unde a fost descoperit un exemplar de Pirahna agresiv
- Înmulțirea unui astfel de specii ar avea consecințe grave asupra faunei
Mai multe instituții au fost alertate, după ce Șeful Gărzii de Mediu Bihor a anunțat că a fost găsit un Pirahna agresiv. Peștele a fost găsit în Criș, iar acum reprezentații încearcă să afle dacă mai există și alți Pirahna în râu.
Pirahna ar putea extermina toată fauna
Un orădean a povestit că, într-o zi, pe când se ocupa de curățirea unui loc de pescuit, a găsit un pește. Era vorba despre un Pirahna mort, în urma temperaturilor ce a scăzut sub zece grade Celsius.
„Am vrut să curățăm unul dintre locurile de pescuit din centrul orașului, de pe malul stâng al Crișului, în aval de Podul Centenarului. La un moment dat, scoțând de pe mal cârpe și alte mizerii, am văzut plutind exemplarul de Piranha. Era mort, dar de puțin timp, cea mai probabilă explicație fiind că temperatura apei a scăzut în noaptea de marți spre miercuri sub 10 grade”, a precizat Șeful Gărzii de Mediu.
Ulterior, bărbatul i-a anunțat pe reprezentații Gărzii de Mediu, iar în scurt timp, a fost chemat și șeful instituției.
Acesta a confirmat faptul că este vorba de un Pirahna agresiv, cu burtă roșie. Peștele provine din bazinul Amazonului și iubește apa dulce.
Șeful Gărzii de Mediu i-a anunțat și pe ceilalți reprezentați ai instituțiilor precum Agenţia pentru Arii Naturale Protejate și Agenţia pentru Pescuit şi Acvacultură, pentru că dacă s-ar afla în apă dulce, așa cum este cea de la Peța, un astfel de pește ar putea extermina fauna.
„Trebuie să verificăm dacă mai sunt şi alţi Piranha în Criş şi nu cumva să fie şi în Peţa. În Criş, la temperaturile coborâte de acum, nu ar rezista, dar în Peţa, unde e apă termală, ar putea trăi şi să se înmulţească, cu consecinţe grave pentru fauna din pârâu – clean, mreană şi altele”, a mai spus Șeful Gărzii de Mediu, pentru sursa citată anterior.