Replica uluitoare a unui polițist vasluian prins de colegi cu o alcoolemie record: ”Când ies din pușcărie, vă împușc”
Un polițist vasluian, prins de colegii săi cu o alcoolemie record, este acum cercetat și pentru amenințările la care a recurs în fața celor de la Rutieră. Bărbatul le-a transmis oamenilor legii că îi va omorî după ce va scăpa de închisoare, conștient fiind că a încălcat grav legea.
- Un polițist din Vaslui și-a amenințat cu moartea colegii.
- Omul legii a fost prins cu o alcoolemie record.
Florin Mihulcă este acum condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident rutier pe un drum național, aflându-se la volan aproape în comă alcoolică, având o alcoolemie de 3,29 mg/l alcool pur în sânge. Mai mult decât atât, la aceste ilegalității, judecătorii vasluieni au pus la calcul și amenințările cu moartea pe care vinovatul le-a transmis colegilor de a Poliția Rutieră.
Polițist, cu alcoolemie record și-a amenințat colegii cu moartea
Vasluianul, agent de poliţie la Poliţia Vaslui, Secţia Rurală nr. 1, Postul de poliţie Muntenii de Jos, a fost acuzat, decizia fiind una definitivă, de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi ultraj.
Fiind aproape în comă alcoolică, după ce a provocat un accident rutier în comuna Crasna, Florin Mihulcă, luat la întrebări de colegi, nu a mai ținut cont de nimic și a trecut la amenințări cu moartea.
”Când ies din puşcărie, vă împuşc pe toţi”, l-a ameninţat pe unul dintre agenţi, iar unui alt poliţist i-a spus „când am să ies din puşcărie, am să te omor şi pe tine şi pe sârboaica ta”, sunt replicile pe care inculputul le adresa colegilor, informează Adevarul.
Însă, ulterior celor întâmplate, agentul de poliție și-a recunosc fapta în fața judecătorilor, dar a ținut să precizeze că nimic din ceea ce le-a spus colegilor săi nu avea să pună vreodată în practică. Dar, chiar și așa, instanța a decis, iar părerea ei este cu total alta, aceea că inculpatul avea o intenție clară a ceea ce urma să se întâmple.
”Întrucât probele administrate în cauză confirmă existenţa faptelor şi a vinovăţiei inculpatului, recunoscute de altfel de inculpat, va înlătura instanţa susţinerea acestuia prin apărător cum că, în raport de reacţia persoanelor vătămate la exercitarea acţiunii de ameninţare nu există infracţiunea de ultraj, neexistând efectiv o stare de temere indusă acestora, reţine instanţa că ameninţarea trebuie să fie de natură, susceptibilă să producă o stare de temere, or, în cauză, raportat la situaţia concretă, inculpatul fiind la acel moment agent de poliţie în activitate, instruit să folosească arme de foc – cu referire la ameninţarea vă împuşc pe toţi, natura extremă a răului cu care se ameninţă – omor, consumarea cantităţilor de alcool în exces care au condus la inducerea unei stări de invincibilitate inculpatului, stare în care a înţeles să ameninţe persoanele vătămate, denotă intenţia directă, certă a acestuia de săvârşire a infracţiunilor de ultraj”, au argumentat judecătorii.
Mai mult decât atât, pentru a se mai scuza încă o dată în fața judecătorilor, în speranța unui pedepse mai mici, Florin Mihulcă spune că a ajuns în acea stare de ebrietate tocmai din cauza unor probleme medicale cu care se confruntă de ceva vreme.
El menționează că a băut de supărare și ca să uite durerea provocată de afecțiunile medicale de care suferă și pentru care are o serie de acte doveditoare. Dar nici această încercare nu i-a reușit, căci magistraţii nu au considerat scuza un motiv pertinent care să justifice consumul de alcool până aproape de coma alcoolică, conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice și comportamentul agresiv avut față de colegii săi.
”De asemenea, va înlătura, instanţa de judecată, afirmaţia inculpatului, prin apărătorii aleşi, cum că alcoolul consumat în exces a fost un factor pentru a diminua suferinţele cauzate de afecţiunile medicale, dovedite de altfel, de care suferea inculpatul, deoarece nu sunt pertinente, consumul de alcool ,în nicio situaţie, nu poate fi justificat pentru şi în situaţia conducerii unui autovehicul pe drumurile publice, aspect binecunoscut oricărei persoane şi cu atât mai mult inculpatului, la acel moment agent de poliţie, în condiţiile în care existau, la îndemâna inculpatului, remedii de natură medicamentoasă, alternative şi legale”, a precizat în motivarea hotărârii instanţa de judecată.