Rețetă de prăjitură de post cu dulceață, pentru Crăciun. Un desert gata în doar 10 minute
Gospodinele pregătesc lista preparatelor pentru masa de sărbători, iar cele care nu trebuie să îți lipsească sunt prăjiturile tradiționale și delicioase, care îți amintesc de gustul copilăriei. Una dintre cele mai gătite este prăjitura de post cu dulceață, gata în doar zece minute.
- Cum gătești prăjitura de post cu dulceață
- De ce ingrediente ai nevoie
Crăciunul este perioada în care toată lumea se răsfață cu prăjituri, iar gospodinele au o listă lungă de deserturi delicioase. Indiferent dacă sunt sau nu de post, acestea sunt la fel de delicioase atât timp cât adaugi ingredientele potrivite.
De asemenea, sunt și alte secrete de care trebuie să ții cont pentru a obține o textură care ți se topește în gură.
Rețetă de prăjitură de post cu dulceață, pentru Crăciun
Acest desert este foarte simplu de realizat, iar gustul este pe măsură. De asemenea, ai nevoie de doar 10 minute la dispoziție pentru a-l găti, căci necesită foarte puține ingrediente.
Unul dintre secrete este să folosești gem de casă, căci are o textură mai solidă li este mai delicios decât cel din comerț.
Ingrediente
- 3 căni de făină
- 1 cană de zahăr
- 2 căni de sirop de fructe
- 1 cană de ulei
- 1 cană de dulceață
- praf de copt
- esență de vanilie și de rom
Mod de preparare
Se pregătește un bol încăpător, în care se pun cele două căni de sirop de fructe, esențele de rom și vanilie și făina. Se amestecă toate până se formează o compoziție omogenă, iar mai aooi se împarte în două.
Într-una dintre părți se pune dulceața de fructe, iar cealaltă se lasă deoparte. Amestecul fără gen de toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar peste ea se pune compoziția în care ai pus gemul.
Tava cu prăjitura de bagă la cuptor, timp de 35 de minute, la 180 de grade. Se verifică regulat cu o scobitoare, iar când este coaptă, se poate scoate din cuptor. Se poate presăra peste ea zahăr vanilat și poate fi servită după ce s-a răcit.