Școala online va continua și după încheierea pandemiei. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației!
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că predarea online va intra în contractul de școlarizare de la anul viitor, astfel că deși pandemia se va încheia, cursurile din fața dispozitivelor inteligente vor continua.
- Predarea online va intra în contractul de școalizare a anului 2021-2022
- Ministrul Educației a făcut annunțul
Pandemia de coronavirus a adus schimbări uriașe în învățământ, iar toți elevii și profesorii au trebuit să se adapteze la mediul online. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a ținut să precizeze că predarea online va rămâne valabilă și după încheierea pandemiei.
După încheierea pandemiei, școala online va continua! Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul
Acesta a declarat că toată lumea a fost luată prin surprindere de desfășurarea cursurilor în acest fel, însă de anul viitor se va introduce în contractul de școlarizare și predarea online, astfel încât profesorii, dar și elevii, să fie pregătiți cu toate cele necesare pentru o predare eficientă în acest sistem.
Sorin Cîmpeanu spune că trebuie să se asigure că fiecare elev poate să urmărească cursurile online și deține dispozitive necesare pentru buna desfășurare a lucrurilor.
„Trebuie să ne ocupăm de situația actuală, încercând să promovăm predarea online care va avea un loc mult mai important după ce pandemia va fi fost încheiată decât până acum. Pentru asta trebuie să avem profesori pregătiți pentru predarea online, conectivitate generalizată și echipamente pentru orice elev.
Predarea online trebuie să fie făcută acolo unde e adecvată, unde e potrivită, nu ca până acum, în orice situație, acest lucru fiind impus de criza sanitară.
Școala online nu a fost eficientă, pentru că profesorii nu au fost pregătiți pentru predarea online, care presupune cu totul alte activități decât cea clasică de la conceperea conținutului până la evaluare și examinare”, a spus ministrul Educației.
Totodată, el a ținut să precizeze că va trebui să existe o platformă specială în care să se desfășoare școala online, astfel încât să se asigure că fiecare elev primește informația necesară și poate fi examinat cum trebuie, la fel cum se întâmpla și în mod fizic.
”Evaluarea și examinarea trebuie făcute pe platforme dedicate, securizate, care să ofere garanția că cel care răspunde e elevul. Asta lipsește cu desăvârșire, necesită acordul celui examinat în online pentru a prelua controlul asupra echipamentului său IT.”, a mai adăugat el.
Sorin Cîmpeanu: ”Școala online nu a fost eficientă”
Ministrul Educației a mai mărturisit că în acest an școala online nu a fost atât de eficientă deoarece lucrurile s-au schimbat peste noapte și totul s-a întâmplat pe nepregătite. Au existat foarte multe probleme din puncte de vedere diferite.
În unele zone din țară nu a existat conectivitate la internat, unele platforme n-au mers, profesorii nu știau cum trebuie să procedeze cu aplicațiile, iar unii dintre elevi nu aveau posibilitatea de a deține un dispozitiv inteligent.
”Școala online a fost un compromis obligat impus. După ce vom fi încheiat pandemia, trebuie să continuăm cu predarea online acolo unde e potrivit, unde e conectivitate, unde sunt profesori pregătiți, echipamente”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.