Situație gravă la o şcoală din Târgu Mureş. Posibil focar de scarlatină. Conducerea instituției de învățământ nu a anunţat nici autoritățile, nici părinții
Mai mulți elevi de la o școală din Târgu Mureş ar fi fost diagnosticați cu scarlatină. Conducerea şcolii nu a anunţat însă nici părinţii şi nici autorităţile. După ce cazul a apărut în presă, specialiștii DSP Mureş s-au autosesizat şi au făcut control.
- Situaţie gravă la o şcoală din Târgu Mureş
- Posibil focar de scarlatină
- Conducerea instituției de învățământ nu a anunţat nici autoritățile, nici părinții
Doar în ultimele șapte zile, la Şcoala Gimnazială "Nicolae Bălcescu" din Târgu-Mureş au fost înregistrate șapte cazuri de scarlatină. Deși scarlatina este o boală extrem de contagioasă, conducerea școlii nu a anunțat nici părinţii, nici autorităţile.
Situație gravă la o şcoală din Târgu Mureş
Specialiștii Direcției de Sănătate Publică de la DSP Mureş au aflat despre cazurile de scarlatină de la Şcoala Gimnazială "Nicolae Bălcescu" din Târgu-Mureş din presă şi au trimis o echipă la respectiva instituție de învățământ pentru a investiga situaţia.
Elevii care au fost diagnosticați cu scarlatină învaţă doar în unul dintre cele două corpuri de clădire în care funcţionează şcoala.
Pe data de 9 februarie, urmează ca cei de la DSP să ia probe de la toţi copiii care învaţă în acel loc, scrie observatornews.ro.
Care sunt simptomele scarlatinei
Scarlatina, este o infecție care se poate dezvolta la persoanele care au streptococ. Rezultă atunci când bacteriile eliberează o toxină care provoacă o erupție cutanată.
Scarlatina provoacă, de obicei, o durere în gât și o erupție roșie aprinsă, care poate fi mai greu de observat la persoanele care au pielea mai închisă. De obicei afectează copiii, dar oricine poate contracta boala.
În trecut, scarlatina putea provoca complicații și chiar duce la moarte. În zilele noastre, atunci când este tratată cu antibiotice, este de obicei o infecție ușoară care dispare în câteva zile.
Erupția cutanată este cel mai frecvent semn al scarlatinei la adulți și copii. De obicei, începe ca o erupție roșie cu pete și devine fină și aspră ca șmirghel, scrie healthline.com.