Vești bune pentru români! Se dau bani în anul 2024. Cine primește 750 lei și pentru ce pot fi cheltuiți
Vești bune pentru toți românii! Guvernul oferă un ajutor financiar de 750 lei, în anul 2024. Proiectul a fost votat de Senat, iar acum urmează ca doritorii să facă demersurile necedare. Iată cine poate primi acești bani și la ce pot fi folosiți.
- Românii primesc ajutor financiar
- Cine poate beneficia de 750 lei
Guvernul a venit în ajutorul românilor, până în acest moment, cu susținere financiară, iar acest lucru continuă și în anul 2024.
Dincolo de tichetele sociale pentru cei cu venituri mici sau alte tipuri de ajutor, o anumită categorie de români poate beneficia de suma de 750 lei, dacă indeplinește o singură condiție.
Guvernul oferă 750 lei unei anumite categorii de români
Începe montarea repartitoarelor de căldură în apartamente, iar acest lucru vine cu un cost suplimentar pentru români. În urmă cu un an, termenul limită a fost prelungit, iar regula urmează să intre în vigoare din anul 2024.
Așadar, pentru a nu-i forța pe românii cu venituri mici să cheltuie bani suplimentar, Guvernul a decis să le ofere un ajutor de 750 lei.
Însă, acest ajutor nu este pentru toată lumea, ci doar pentru cei care pot demonstra că au venituri mici. Persoanele care pot obține banii trebuie să aibă un venit de maxim 2.000 lei și vârsta de până în 60 de ani.
Termenul limită a fost prelungit până în decembrie 2024, iar acești bani vor intra pe cardurile speciale pe care le vor obține.
Ce prevede proiectul
În urmă cu puțin timp, PSD și UDMR au inițiat acest proiect prin care românii considerați vulnerabili din punct de vedere financiar, pot obține această sumă ca să acopere cheltuielile pentru montarea repartitoarelor.
În urmă cu puțin timp, proiectul a fost supus votului, iar Guvernul a aprobat suma de 750 lei pentru persoanele care au nevoie.
”Acordarea acestui sprijin ar urma să înceapă pentru categoriile de persoane eligibile în continuarea măsurii de sprijin pentru compensarea preţului la energie, prin utilizarea cardurilor de energie, a căror valabilitate urmează a fi prelungită până la 31 martie 2024.
Acest fapt ar permite economii însemnate la bugetul statului prin utilizarea unei infrastructuri existente şi care a fost deja plătită din acelaşi buget în cursul anului 2023 şi ar asigura sustenabilitatea măsurilor în implementare.
Având în vedere că obligaţia de contorizare derivă din obiectivele Uniunii Europene privind eficienţa energetică, măsurile de sprijin dedicate respectării acesteia sunt în linie cu rolul Fondului pentru Modernizare de instrument cheie pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice şi modernizarea sistemelor energetice”, a transmis inițiatorul proiectului.