Vești proaste! Românii care nu mai sunt în evidențele CNAS
Românii se confruntă cu vești proaste în ceea ce privește accesul la asistență medicală, pe fondul unei situații alarmante în care un număr semnificativ de persoane au fost scoase din evidențele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
- Anunț important
- Mulți români nu mai sunt în evidențele CNAS
Un număr semnificativ de români se confruntă cu probleme majore în ceea ce privește accesul la asigurarea de sănătate, după ce au fost scoși din evidențele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Mulți români nu mai sunt în evidențele CNAS
Această situație a fost adusă în atenție de Sandra Alexiu, președintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov.
Persoanele afectate sunt, în principal, cele cu venit minim garantat, care brusc nu mai sunt înregistrate în sistemul informatic al CNAS. Conform declarațiilor doctorului de familie Sandra Alexiu, această schimbare bruscă le privează pe aceste persoane de drepturile lor legale și le transformă în neasigurați din punct de vedere medical.
„Peste noapte, toți amărâții cu venitul minim asigurat de primării au dispărut cu drepturile lor legale cu tot din SIUI, s-au dat peste cap și s-au transformat în neasigurați. Gurile rele spun că acum se numesc altfel în lege, dar nu și în scriptele (DE) sincronizate ale statului român, asa că până se refac toate bisericuțele, oamenii aceștia, bolnavi sau nu, vor sta frumușel pe margine să facă economii guvernului. Fiindcă nefiind asigurați, adio rețete compensate, trimiteri, internări în oncologie, dializă, paliative sau pe unde or mai fi bieții de ei, plus imputări către fraierii de doctori care i-au consultat, tratat, operat deși nu știau de marea resetare (se aplică de la 31 decembrie...)”, a explicat doctorul de familie Sandra Alexiu, potrivit adevarul.ro
Vești proaste pentru oamenii cu probleme de sănătate
Impactul este grav, mai ales pentru pacienții care necesită tratament constant, inclusiv cei diagnosticați cu afecțiuni precum cancerul. O discrepanță majoră între bazele de date ale unor instituții precum școlile, primăriile și instituțiile pentru persoanele cu handicap și baza de date a CNAS agravează situația.
Cu atât mai mult, trebuie precizat faptul că această modificare bruscă înregistrată în sistemul de asigurare de sănătate pune în pericol accesul la serviciile medicale esențiale pentru un număr semnificativ de români, iar soluționarea acestei probleme urgente este crucială pentru a asigura îngrijirea medicală necesară pentru toți cetățenii.