Alimentele cu care poți înlocui carnea. Vei avea o dietă sănătoasă
Carnea nu lipsește din dieta niciunui român, fiind unul dintre cele mai consumate alimente. Totuși, dacă vrei să renunți la ea, există mai multe ingrediente cu care o poți înlocui. Ele sunt sănătoase și pline de vitamine pe care le oferă corpului.
- Alimentele cu care poți înlocui carnea
- Vei avea o dietă sănătoasă
Dacă îți dorești să adopți o alimentație vegetariană, există mai multe alimente cu care poți să înlocuiești carnea. Aceasta conțin proteine, dar și numeroase minerale și vitamine pentru a oferi corpului toți nutrienții pe care are nevoie.
Fasole
Fasolea este cunoscută pentru cantitatea mare de proteine pe care o conține. Este sănătoasă, fiind o sursă foarte bună de carbohidrați, fibre, fosfor, potasiu sau folat. Mai multe studii au demonstrat că o dietă bogată în fasole sau alte leguminoase reduce nivelul de colesterol, scade tensiunea arterială și ne ajută să slăbim.
Tofu şi edamame
Ele sunt derivate din boabele de soia și sunt bogate în proteine. Edamamele sunt boabe verzi de soia care se pot găti înainte de a le mânca sau se pot consuma ca atare.
Tofu este făcut din boabe de soia, iar procesul este asemănător cu cel folosit pentru prepararea brânzeturilor. Ambele alimente conțin calciu, proteine și fier, astfel că pot înlocui carnea foarte ușor.
Linte
200 de grame de linte gătită conține 18 grame de proteine. Se poate folosi în mai multe preparate, precum ar fi salatele sau supele. Are un aport mare de fibre și hrănesc bacteriile bune din colon, fiind bogată și în acid folic, fier, mangan sau antioxidanți.
Lapte de soia
Această băutură este obținută din boabele de soia și este mai sănătos, fiind o alternativă foarte bună pentru laptele clasic. O cană conține 6 grame de proteine și calciu, vitamina B12 și vitamina D.
Semințe de chia
O porție de doar 28 de grame de semințe de chia conține 5 grame de proteine și 10 de fibre. Sunt bogate în calciu, fier, seleniu, magneziu, antioxidanți și acizi grași omega 3. Ele pot fi consumate în smoothie-uri, salate sau budincă de chia.
Ciuperci
Ciupercile se numără printre cele mai consumate legume și pot fi consumate sub diverse feluri. Sunt bogate în proteine și oferă o sațietate îndelungată. Recomandat este să se aleagă ciuperci cultivate organic, unde nu s-au folosit pesticide.
Spirulinǎ
Este consideră un superaliment și conține multe proteine. Este bogată în nutrienți benefici pentru organism, cum ar fi acizii grași, având și proprietăți antioxidante, anticancerigene și antiinflamatorii.