Alimentele pe care nu ai voie să le mănânci înainte de ora 10. Motivul pentru care nu ar trebui să le servești niciodată la micul dejun
Există specialiști care susțin că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar s-ar putea să te întrebi dacă toate opțiunile de mic dejun sunt și sănătoase. La urma urmei, cui nu i-ar plăcea să se bucure de un mic dejun gustos, sățios și hrănitor?! Iată ce alimente nu ar trebui să mănânci niciodată înainte de ora 10.
- Alimentele pe care nu ai voie să le mănânci înainte de ora 10
- Motivul pentru care nu ar trebui să le servești niciodată la micul dejun
Deloc surprinzător, cele mai sănătoase opțiuni pentru micul dejun conțin o combinație de proteine, fibre și grăsimi sănătoase care să dea senzația de sațietate până la ora prânzului. Din păcate, multe alimente obișnuite pentru micul dejun nu îndeplinesc aceste criterii și îți pot da fie senzația de foame, la scurt timp după ce ai mâncat, fie te pot face să te simți incomod.
Alimentele pe care nu ai voie să le mănânci înainte de ora 10
Mulți oameni cred că cerealele pentru micul dejun sunt o alegere hrănitoare pentru copii și adulți. Pachetele de cereale includ adesea mențiuni de sănătate, cum ar fi „conțin cereale integrale”. O etichetă poate sugera, de asemenea, că cerealele sunt o sursă bună de nutrienți precum vitamina A și fier. În realitate, aceste cereale sunt foarte procesate și conțin doar o cantitate mică de cereale integrale. De asemenea, nutrienții sunt adăugați artificial într-un proces numit fortificare. Un studiu a constatat că micuții care au consumat cereale fortificate pentru micul dejun concepute pentru a îmbunătăți funcția imunitară au ajuns să se îmbolnăvească la fel de des ca și copiii care nu au consumat cereale.
Pâinea prăjită cu unt este un mic dejun simplu și ușor. Tot ce ai nevoie este o felie de pâine și niște unt și ești pregătit pentru o masă crocantă și sărată. Această opțiune nu este însă neapărat una potrivită și nu vă va ține de foame, din cauza lipsei de proteine. Marea majoritate a caloriilor din pâinea prăjită cu unt provin din carbohidrații din pâine și grăsimea din unt. Cu toate acestea, pâinea și untul pot fi totuși o opțiune potrivită pentru micul dejun dacă alegeți pâine din cereale integrale și adăugați toppinguri bogate în proteine, cum ar fi ouă sau piept de pui mărunțit. Pentru a crește și mai mult conținutul de nutrienți, adăugați legume tăiate felii, cum ar fi roșii, castraveți sau verdeață.
Clătitele și vafele nu sunt o modalitate hrănitoare de a-ți alimenta diminețile. În ciuda profilului lor gustos, aceste alimente confortabile sunt adesea făcute cu făină albă rafinată și acoperite cu unt și sirop, care este în esență, zahăr pur. E adevărat, clătitele și vafele sunt bogate în calorii, grăsimi și zahăr, dar sunt lipsite de proteine și fibre. Dacă însă pofta este prea puternică pentru a fi ignorată, optează pentru versiuni cu cereale integrale sau alte ingrediente bogate în nutrienți, cum ar fi făina de migdale sau de năut.
Chiar dacă ai putea crede că a-ți potoli setea cu suc de fructe este mai sănătos decât să bei sucuri dulci sau ceaiuri îndulcite, nu este chiar așa. În timp ce sucul de fructe conține nutrienți și antioxidanți, este bogat în zahăr și sărac în fibre găsite în fructele întregi, ceea ce înseamnă că nu este deosebit de sățios.
În ciuda reputației lor că sunt sănătoase, cele mai multe brioșe sunt doar mici prăjituri deghizate. Sunt făcute din făină rafinată, uleiuri vegetale, ouă și zahăr. Singurul ingredient sănătos sunt ouăle. Uneori, brioșele sunt acoperite cu zahăr suplimentar sau umplute cu fulgi de ciocolată sau fructe uscate, adăugând în continuare conținutul lor de zahăr și calorii.