Alimentele periculoase pe care românii le consumă în timpul Postului Paștelui. Sfatul nutriționistului Mihaela Bilic: ”Atenție la combinația...”
Postul Paștelui reprezintă o perioadă sfântă pentru creștini, dar pentru care fac și foarte multe excepții alimentare. Din dorința de a respecta regulile, se ajunge de multe ori la combinații periculoase de mâncare. Iată ce sfaturi are Mihaela Bilic pentru creștini!
- Sfaturi importante pentru Postul Paștelui
- La ce alimente trebuie să ai grijă
Alimentația corectă este importantă și în timpul Postului paștelui, când oamenii respectă o mulțime de restricții și scot din rutină multe produse.
Beneficiile acestora trebuie înlocuite cu alte alimente, astfel încât organismul oamenilor să nu aibă de suferit. De cele mai multe ori, din cauza unor combinații greșite, credincioșii riscă să ia câteva kilograme în plus.
Ce alimente periculoase consumă credincioșii în timpul Postului Paștelui
Având în vedere riscurile la care se expun oamenii, este important de știut că toate schimbările bruște din alimentație să apară doar după multă documentare. Nutriționistul Mihaela Bilic a venit în ajutorul tuturor celor care țin post în această perioadă și care au făcut modificări mari în dietele lor.
Postul Paștelui este unul dintre cele mai dificile de ținut, astfel că este important de știut la ce trebuie să fii atent și ce trebuie să eviți.
Conform nutriționistului, pauza de la consumul de carne de orice fel este benefică pentru organism. Din cauza lipsei acestui produs, oamenii se pot confrunta cu senzația de foame. Însă, nu există niciun motiv de îngrijorare.
”La fiecare perioadă de post ne punem întrebarea: e mai sănătos să avem, măcar și pentru un timp, o dietă care să excludă produsele de origine animală? Rolul postului alimentar este să dea o pauză organismului de la procesele complexe de metabolizare și digestie pe care le necesită proteinele animale. Deci DA, cu siguranță este recomandat să ne lipsim câteva săptămâni de astfel de produse- nu de alta, dar ne vom bucura mai mult de ele după această pauză.
Limitați aportul alimentar la maxim 3 mese/zi și nu vă temeți de senzația de foame; e greu să te simți sătul fără proteine animale, deci în post există tendința să mâncăm mai mult”, a scris Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare.
Ce preparate trebuie să facă neapărat parte din alimentație
În această perioadă de post, este recomandat ca mâncarea să fie gătită tot mai mult la cuptor. În acest fel ăși va păstra nutrienții și beneficiile cu care vine în organism.
De asemenea, legumele, verdețurile și sosul de roșii trebuie să se regăsească frecvent în alimentația oamenilor.
”Preferați mâncărurile gătite la cuptor, ciorbele și tocănițele pe bază de sos de roșii, multe legume, condimente și ierburi aromate. Consumați leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte,năut) de minim 2-3 ori/săptămână și bazați-vă pe cartof în loc de pâine, paste sau orez”, a mai spus nutriționstul.