Alimentul care determină nervozitatea și agresivitatea. Este consumat de toată lumea în cantități mai mari sau mai mici
Există un aliment pe care multă lume îl consumă, fie în cantități mari, fie în cantități mici, și care determină nervozitatea și agresivitatea. Mihaela Bilic, unul dintre cei mai populari medici nutriționioști, a spus despre ce este vorba
- Alimentul pe care îl consumi și care te face să ai un comportament agresiv
- Toată lumea îl mănâncă în cantități mai mari sau mai mici
Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că zahărul poate avea efecte negative asupra sănătății. Potrivit specialiștilor, consumul de zahăr poate afecta sănătatea mintală. În timp ce renunțarea la dulciuri poate duce la o sănătate fizică mai bună, efectul zahărului asupra sănătății noastre mintale merită luat în considerare.
Alimentul pe care îl consumi și care te face să ai un comportament agresiv
Ai auzit probabil de termenul „adrenalina zahărului” și poate, la un moment dat, chiar ai apelat la o bucățică de ciocolată sau la un suc pentru un impuls suplimentar în timpul unei zile lungi.
Cu toate acestea, este posibil ca zahărul să nu fie, până la urmă, un stimulent atât de pozitiv. Cercetări recente indică faptul că dulciurile nu au niciun efect pozitiv asupra dispoziției ci, din contră, în timp, zahărul poate avea efectul opus.
„NU zahărul ne hrănește mintea (doar o anesteziază), ci proteinele și grăsimea din alimente. (...) Lucrurile se complică însă când vine vorba de consumul de proteine și carbohidrați, sau mai bine zis de glucide rapide- în esență zahăr. Deși se bănuia de mult timp, pe baza observațiilor făcute pe copii, că zahărul determina un comportament agresiv și o agitație excesivă, neuroștiința ne confirmă acest aspect.a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook. Persoanele care au o dietă bogată în proteine (carne, pește, ouă, brânză) și cu un conținut scăzut de zahăr se pare că au un comportament calm și tolerant, dau dovadă de răbdare și înțelegere.", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Nutriționistul spune că la polul opus se află persoanele care consumă puține proteine și pun accentul pe zahăr și dulciuri. Acești oameni au tendința să fie agresivi, vehemenți, cu un ego puternic.
Consumul crescut de zahăr poate crește riscul de boli de inimă
Dietele bogate în zahăr au fost asociate cu un risc crescut de apariție a multor boli, inclusiv a bolilor de inimă, prima cauză de deces la nivel mondial. Dovezile sugerează că dietele bogate în zahăr pot duce la obezitate și inflamație, precum și la niveluri ridicate ale trigliceridelor, glicemiei și tensiunii arteriale - toate acestea fiind factori de risc pentru bolile de inimă.
De asemenea, consumul excesiv de zahăr, în special din băuturile îndulcite cu zahăr, a fost legat de ateroscleroză, o boală caracterizată prin depozite grase, care blochează arterele, scrie healthline.com.