Alimentul care te lasă fără energie. Mulți români îl consumă la fiecare masă. Vlad Ciurea: "Moleșește activitatea cerebrală..."
Este normal ca nivelul de energie să crească și să scadă ușor pe parcursul unei zile însă acest flux și reflux natural poate fi afectat de o varietate de factori. Potrivit medicului Vlad Ciurea, existp un aliment care te poate lăsa fără energie. Mulți români îl consumă la fiecare masă.
- Alimentul care poate avea și efecte nocive
- Mulți români îl consumă la fiecare masă
- Ce spune Vlad Ciurea
Potrivit specialiștilor, nivelul de somn și de stres, nivelul de activitate fizică și alimentele pe care le consumi zilnic pot face ca nivelul de energie să crească și să scadă ușor pe parcursul unei zile. În timp ce o masă sau o gustare te vor ajuta să te simți mai energic, unele alimente îți pot distruge energia.
Alimentul care te lasă fără energie. Mulți români îl consumă la fiecare masă
Știm cu toții că cerealele sunt bogate în carbohidrați și oferă organismului o sursă bună de energie. Cu toate acestea, cele procesate, cum ar fi cele care se găsesc în pâinea albă, pastele albe și orezul alb, pot provoca mai mult rău decât bine atunci când ne raportăm la nivelul de energie.
Potrivit declarațiilor făcute de medicul Vlad Ciurea, dacă este consumată frecvent, pâinea te poate lăsa fără energie. Mai mult, poate chiar să combată efectul cafelei.
„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile. (…) Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a spus Vlad Ciurea, scrie antena3.ro.
Alimente prăjite și cele de tip fast food te pot lăsa fără energie
Mâncărurile prăjite și cele de tip fast-food îți pot epuiza energia, asta pentru că sunt, în general, bogate în grăsimi și sărace în fibre, doi factori care pot încetini digestia. Digestia mai lentă poate reduce viteza cu care nutrienții care stimulează energia pătrund în organism, întârziind creșterea energiei la care te-ai putea aștepta în general după o masă.
Mai mult decât atât, această mâncare are un conținut scăzut de vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali. Alimentele bogate în nutrienți ajută la creșterea și menținerea nivelului de energie, scrie healthline.com.