Rețetă de pâine cu cartofi. Nu o vei mai cumpăra de la magazinul alimentar
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 08.11.2023 la 10:36
Actualizat pe 08.11.2023 la 10:36
Pâinea nu lipsește de pe mesele românilor și este consumată în mod frecvent. Rețeta de mai jos este plină de nutrienți și de fibrele necesare pentru o dietă echilibrată. Dacă o vei prepara, nu vei mai avea nevoie să cumperi alimentul de pe rafturile magazinelor.
- Rețetă de pâine cu cartofi
- Cum se prepară preparatul delicios
Pâinea este un aliment nelipsit de pe masa românilor. Se poate găsi sub mai multe tipuri și forme, iar ingredientele pot fi diferite. Rețeta de mai jos este delicioasă și plină de nutrienții necesari pentru o dietă echilibrați și plină de fibre.
Ingrediente
- 1.5kg de făină pâine
- 600 gr cartofi
- 800 ml apă călduță
- 80 ml ulei
- 20 gr drojdie
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură sare
- 1 sfert linguriță de turmeric dizolvat într-un pahar de apă
Mod de preparare
Prima dată vom prepara piureul de cartofi. Se pun la fiert cartofii într-o oală cu apă și un praf de sare. Se lasă până vor trece testul furculiței, se înțeapă cartoful, iar dacă intră ușor este fiert și se scot într-o sită unde îi lăsăm să se răcească, înainte de a-i curăța. După ce am îndepărtat coaja de pe ei, se zdrobesc cu o furculiță sau o altă ustensilă. Într-un bol încăpător se pune drojdia, puțină făină și două linguri de zahăr, apoi se lasă la dospit.
Amestecăm restul făina cu sarea și se va pune într-un bol cu 400 de ml de apă călduță, drojdia lăsată la dospit și uleiul, apoi vom frământa. Celelalte ingrediente se adaugă pe rând, inclusiv piureul de cartofi. Dacă nu vrei să-l frămânți, aluatul se poate mixa până când va rezulta un aluat puțin lipicios, apoi îl lăsăm la dospit timp de o oră, acoperit de un prosop.
După ce a crescut aluatul, se va împărți în trei bucăți, iar fiecare dintre ele se va împărți în alte două sau trei bucăți care se împletesc și se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Se mai lasă la dospit 30 sau 40 de minute, apoi vor merge la cuptor la 180 de grade, timp de 40 de minute și încă 10 minute la 200 de grade pentru a se rumeni.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de tocăniță de gălbiori cu mămăligă. Un preparat delicios și ideal pentru toamnă