Rețetă de tocăniță de gălbiori cu mămăligă. Un preparat delicios și ideal pentru toamnă
Publicat pe 07.11.2023 la 18:29 Actualizat pe 07.11.2023 la 18:29
Este sezonul în care se fac gălbiorii, iar dacă vrei să-i pregătești într-o mâncare delicioasă, dar nu ai idee cum, atunci îți spunem noi. Trebuie neapărat să încerci rețeta de tocăniță de gălbiori cu mămăligă. Este un preparat delicios și ideal pentru această toamnă. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare gustoasă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de tocăniță de gălbiori cu mămăligă
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de tocăniță de gălbiori cu mămăligă este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este o mâncare care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de acest preparat ideal pentru toamnă!
Rețetă de tocăniță de gălbiori cu mămăligă
Ingrediente:
-1,2 kg de gălbiori
-4 căței de usturoi
-2 cepe albe
-1-2 lingurițe de amidon de porumb
-150 ml de smântână lichidă
-pătrunjel verde
-ulei de măsline
-sare
-piper
-făină de mălai
Mod de preparare:
Se spală gălbiorii foarte bine și se lasă într-o sită, pentru a se scurge de apă, apoi se curăță. Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit în apă cu ulei de măsline. Se adaugă gălbiorii în momentul în care ceapa devine sticloasă. Se asezonează cu puțină sare.
Când gălbiorii capătă textura dorită se adaugă usturoiul tocat și smântâna lichidă. Se lasă mâncare să dea în clocot. Se adaugă amidonul de porumb, care înainte trebuie dizolvat în puțină apă rece. Se amestecă continuu și se lasă ca mâncarea să mai dea o dată în clocot.
Se asezonează cu sare, piper și pătrunjel verde, apoi se oprește focul. Într-o cratiță se pune apă și sare, peste care se toarnă făina de mălai, pentru a se obține mămăligă. Tocănița de gălbiori cu mămăligă este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pizza la tigaie. Preparatul este gata în câteva minute