Tocăniță de pui cu sos de nuci și rodie. O rețetă ideală pentru toamnă
Publicat pe 28.09.2023 la 14:05 Actualizat pe 28.09.2023 la 14:05
Weekend-ul se apropie cu pași repezi, motiv pentru care noi îți vom prezenta o rețetă delicioasă și simplă de tocăniță de pui cu sos de nuci și rodie. Este un preparat ideal pentru toamnă și trebuie să-l încerci și tu măcar o dată. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de tocăniță de pui cu sos de nuci și rodie
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de tocăniță de pui cu sos de nuci și rodie este extrem de simplu de gătit, însă ai nevoie de mai multe ingrediente pentru ea. Este o mâncare care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat delicios!
Rețetă de tocăniță de pui cu sos de nuci și rodie
Ingrediente:
-câteva nuci
-o linguriță de piper
-1 linguriță de nucșoară
-1 linguriță de scorțișoară
-1 linguriță de turmeric
-2 linguri de zahăr
-700 gr de carne de pui
-450 gr de supă de pui
-200 gr de nuci
-suc de lămâie
-1 lingură de zahăr
-10 ml de suc de rodii
-o rodie
-2 linguri de ulei de măsline
-1 lingură de unt
-o ceapă
-sare
Mod de preparare:
Se pregătește un sirop dulce din sucul de rodie, sucul de lămâie și zahăr. Aceste trei ingrediente se pun la fiert și se lasă să scadă până în momentul în care se îngroașă.
Nucile se prăjesc în cuptor, apoi se scot din cuptor, se lasă la răcit și se macină cu ajutorul unui robot de bucătărie. Untul și uleiul de măsline se încing și bucățile de pui se prăjesc în tigaie până în momentul în care se rumenesc. Se scoate carnea de pui pe un platou.
Ceapa se călește foarte bine într-o tigaie cu unt și ulei de măsline. Peste ceapă se pune puiul, supa de pui și se lasă aceste ingrediente să dea în clocot. Se acoperă cu un capac și se lasă pe foc timp de aproximativ 30 de minute.
Nucile măcinate se adaugă în tigaie împreună cu siropul de rodie, condimente și zahăr. Totul se fierbe pentru o oră, iar la fiecare 20 de minute se amestecă foarte bine. Se oprește focul, se lasă tocănița de pui pe aragaz și este gata de servit. Opțional se pun câteva boabe de rodie deasupra. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de coniac de casă cu boabe de cafea. Băutura perfectă pentru serile de toamnă