Rețetă de coniac de casă cu boabe de cafea. Băutura perfectă pentru serile de toamnă
Publicat pe 28.09.2023 la 13:22 Actualizat pe 28.09.2023 la 13:22
Pentru iubitorii de arome rafinate, am pregătit o rețetă specială de coniac de casă, „îmbogățit” cu boabe de cafea. Această băutură delicioasă se va dovedi a fi alegerea perfectă pentru serile răcoroase de toamnă, oferind o notă subtilă de cafea care va încânta papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de coniac de casă cu boabe de cafea
- Ingrediente
- Mod de preparare
Toamna este anotimpul care ne îmbie cu arome calde și savoarea unei băuturi reconfortante. Pentru pasionații de experiențe culinare unice și pentru cei care apreciază momentele de relaxare în compania unei băuturi fine, am pregătit o rețetă specială: coniac de casă cu boabe de cafea. Această băutură rafinată este perfectă pentru a transforma serile de toamnă în momente magice, savurând fiecare înghițitură în căldura locuinței tale.
Îți prezentăm cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă îți dorești să faci și tu coniac de casă cu boabe de cafea. Această băutură este potrivită pentru momentele speciale, chiar și în zilele cu musafiri.
Este important de precizat faptul că această rețetă este una simplă și delicioasă. Orice gospodină poate facă acest preparat dacă este atentă la toate detaliile atunci când vine vorba de modul de preparare.
Iată tot ce trebuie să faci dacă vrei ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor.
Rețetă de coniac de casă cu boabe de cafea
Ingrediente
- 100 grame de stafide
- 100 grame de cafea boabe
- doi litri de alcool
- 10 pliculețe de vanilie
Mod de preparare
Pentru a începe prepararea acestei băuturi aromate, adaugă cafeaua boabe, stafidele și zahărul vanilat într-un recipient dotat cu capac.
Delicat, toarnă alcoolul peste amestecul de cafea, stafide și zahăr vanilat, asigurându-te că acoperi în mod uniform ingredientele.
Etansează cu grijă recipientul, garantând astfel siguranța preparatului. Depozitează amestecul într-un spațiu întunecat și răcoros, lăsându-l să se odihnească timp de aproximativ 10 zile. Pe parcursul acestui interval, agită cu regularitate recipientul pentru a spori extragerea aromei.
Dacă preferi un coniac cu nuanțe mai deschise, poți să treci lichidul printr-un tifon sau un filtru de cafea, asigurându-te că vei captura doar esența rafinată.
Dacă dorești un profil de gust intensificat, lasă cafeaua și stafidele în alcool pentru o perioadă prelungită. Însă, pentru a evita orice urmă de reziduuri, este recomandat să filtrezi băutura înainte de servire.
Citește și: Rețetă de vinete cu mozzarella. Un preparat delicios și simplu