Rețetă de vinete cu mozzarella. Un preparat delicios și simplu
Publicat pe 27.09.2023 la 09:19 Actualizat pe 27.09.2023 la 09:19
În bucătărie, uneori, simplitatea se transformă în adevărate capodopere culinare. Astăzi, vă prezentăm o rețetă care îmbină gustul delicat al vinetelor cu cremozitatea irezistibilă a mozzarellei.
- Rețetă de vinete cu mozzarella
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă de vinete cu mozzarella.
Rețetă de vinete cu mozzarella
Ingrediente
- 3 linguri de parmezan ras
- ulei
- 3 vinete
- 200 gr cașcaval
- 180 gr mozzarella
Ingrediente pentru sos
- 4 linguri rase de busuioc uscat
- piper
- sare
- 3 cutii roșii cubulețe
- o căpățână de usturoi
Mod de preparare
Pentru a face acest preparat delicios, începem prin a transfera conținutul a două cutii de sos de roșii într-o oală mică. Alături de acest sos bogat, adăugăm frunzele aromate de busuioc, usturoiul tocat fin, apoi condimentăm cu sare și piper după gust. Această combinație va fi apoi lăsată la fiert la foc mic, amestecând din când în când, pentru a obține un sos delicios și aromat.
Pentru partea principală a preparatului, luăm vinetele proaspete, le spălăm cu grijă și le pregătim tăindu-le codițele. Apoi, tăiem feliile de vinete, subțiri, cu o grosime de aproximativ 1 centimetru.
Într-o tigaie, punem la încins 2-3 lingurițe de ulei și începem să călim feliile de vinete. Această operațiune se desfășoară în două etape: mai întâi, câlim o porție de felii de vinete, apoi, adăugăm din nou 2-3 lingurițe de ulei și prăjim următoarea porție.
Timpul de gătire este destul de scurt, aproximativ un minut sau două pentru fiecare lot, doar pentru a le înmuia și a le face puțin mai fragede. După prăjire, scoatem feliile de vinete pe un șervet pentru a absorbi excesul de ulei, iar la sfârșit, după ce le-am călit pe toate, le tamponăm cu grijă și deasupra cu un șervet de hârtie.
Pentru a adăuga un strat de cremozitate, tăiem felii de casaval și mozzarella, puțin mai groase decât pentru un sandwich. Într-o tavă de sufleu, fie din ceramică sau sticlă termorezistentă, așezăm alternativ o felie de vânătă, apoi una de casaval, urmată de o felie de vânătă și una de mozzarella.
La final, turnăm peste toate stratul generos de sos pregătit anterior și folosind o lingură. Pentru un plus de aromă, presărăm parmezan ras deasupra preparatului.
Cu toate aceste ingrediente pregătite cu migală, introducem tava în cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius și lăsăm să se coacă timp de 40-45 de minute. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de paste cu ciuperci și dovleac. Un preparat delicios de sezon