Rețetă de paste cu ciuperci și dovleac. Un preparat delicios de sezon
Publicat pe 26.09.2023 la 08:21 Actualizat pe 26.09.2023 la 08:21
Majoritatea persoanelor adoră să mănânce paste, dar asta și pentru că se gătesc ușor și sunt delicioase. Ei bine, dacă vrei să gătești paste, însă te-ai săturat de cele clasice și vrei ceva nou, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru pastele cu ciuperci și dovleac. Este un preparat delicios de sezon. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de paste cu ciuperci și dovleac
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de paste cu ciuperci și dovleac este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de o mâncare delicioasă și sănătoasă de sezon!
Rețetă de paste cu ciuperci și dovleac
Te-ai săturat de rețetele clasice de paste? Atunci este momentul perfect să încerci pastele cu ciuperci și dovleac. Vei rămâne uimit de gustul pe care acest preparat îl are.
Ingrediente:
-3 linguri de parmezan ras
-6 frunze de salvie
-dovleac
-400 gr de paste
-350 gr de ciuperci
-650 gr de dovleac plăcintar tăiat cuburi
-5 căței de usturoi
-3 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Se încinge ulei într-o tigaie și se călesc cuburile de dovleac împreună cu salvia și usturoiul. Atunci când aceste ingrediente s-au rumenit se adaugă jumătate de cană cu apă. Se lasă pe foc pentru aproximativ 20 de minute și se amestecă încontinuu. Dovleacul va fi gata în momentul în care este moale și apa se evaporă.
Ciupercile se taie felii subțiri și se adaugă în tigaie. Se prăjește totul pentru aproximativ 10 minute sau până totul se caramelizează puțin.
Pastele se pun la fiert, iar când sunt gata se scurge apa și se toarnă amestecul de dovleac cu ciuperci peste ele, dar și puțină apă în care ele au fiert, pentru a da un gust mai aromat și pentru a căpăta o consistență cremoasă. Se amestecă totul foarte bine și se adaugă o lingură de parmezan ras.
Rețeta de paste cu ciuperci și dovleac este gata și se servește cu parmezan ras deasupra. Poftă bună!
Citește și: Clătite fără făină. Rețeta simplă de clatite dietetice