Alimentul pe care trebuie să îl consume persoanele cu glicemia ridicată. Dorel Vișan îl servește la fiecare masă: ”De trei ori pe zi!”
Nivelul ridicat de zahăr din sânge, cunoscut și sub denumirea de hiperglicemie, este asociat cu diabetul și prediabetul. Care este alimentul pe care trebuie să îl consume persoanele cu glicemia ridicată. Maestrul Dorel Vișan îl servește la fiecare masă.
- Care este alimentul care reglează glicemia
- Poate fi servit la fiecare masa
- Sfaturile oferite de maestrul Dorel Vișan
Potrivit specialiștilor, indicele glicemic măsoară cât de repede se descompun carbohidrații în timpul digestiei și cât de repede îi absoarbe organismul. Acest lucru afectează cât de repede crește nivelul zahărului din sânge. IG împarte alimentele în IG scăzut, mediu și ridicat și le clasifică pe o scară de la 0 la 100. Atât cantitatea, cât și tipul de carbohidrați pe care alegi să îi consumi determină modul în care un aliment afectează nivelul zahărului din sânge. S-a dovedit că dacp alegi să mănânci alimente cu IG scăzut vei reduce nivelul zahărului din sânge, scrie healthline.com.
Alimentul pe care trebuie să îl consume persoanele cu glicemia ridicată
De curând, Dorel Vișan a vorbit despre alimentul care reglează glicemia și care poate fi mâncat la orice masă. Potrivit maestrului, această legumă scade glicemia, dar este și un mare plus pentru imunitate.
"Mănânc foarte multă ceapă, ceapa scade glicemia. Cei care au glicemia ridicată, dacă mănâncă ceapă sub orice formă… de exemplu într-o săptămână trebuie să mănânce ceapă de trei ori pe zi, la fiecare masă, este foarte bine pentru sănătate.
Ceapa este mai acceptabilă și dacă mănânci după (ce mănânci ceapă – n.r) o frunză de pătrunjel… dispare mirosul ei.", a spus Dorel Vișan, scrie antena3.ro.
Actorul spune că în ceapă este o substanță care revigorează celulele pancreatice, punctând că asta poate fi explicația.
"Eu mă ocup de 25 de ani cu asta, fac și sirop de ceapă, iar în toți anii ăștia nu am fost niciodată răcit.", a mai spus Dorel Vișan.
Vlad Ciurea, despre cea mai bună carne pentru organism
Potrivit dezvăluirilor făcute de prof. dr. Vlad Ciurea, există anumite tipuri de carne care aduc beneficii extraordinare atât organismului, cât și creierului. Specialistul a dezvăluit că cea mai bună carne pentru creier este cea care provine de la pește.
”În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță.”, a declarat Vlad Ciurea, cu ceva vreme în urmă, pentru sursa menționată anterior.