Alimentul pe care trebuie să-l ai în dietă dacă ai trecut de 50 de ani. Îți îmbunătățește sănătatea
Dacă ai trecut de vârsta de 50 de ani, atunci trebuie să ai idee că un aliment nu trebuie să-ți lipsească din dietă. Specialiștii recomandă acest produs, deoarece spun că îmbunătățește sănătatea. Iată despre ce aliment este vorba!
- Un aliment este necesar în dietă dacă ai trecut de 50 de ani
- Ce spun nutriționiștii
Toată lumea știe că fructele și legumele sunt esențiale în viața noastră. Pe măsură ce îmbrătrânim, ele devin esențiale pentru un organism cât se poate de sănătos. Ei bine, specialiștii recomandă un aliment care nu trebuie să lipsească din dieta persoanelor care au depășit vârsta de 50 de ani, căci acest produs îmbunătățește sănătatea.
Alimentul pe care trebuie să-l ai în dietă dacă ai trecut de 50 de ani
Ei bine, Amy Goodson, nutriționist, membru al consiliului medical și autoarea cărții „The Sports Nutrition Playbook”, a precizat pentru Antena 3 că dacă ar alege un aliment cu frunze verzi, cu siguranță acela ar fi spanacul.
Motivul pentru care nutriționista Amy Goodson recomandă spanacul persoanelor care au vârsta peste 50 de ani este că legumele cu frunze verzi sunt o sursă bogată de nutrienţi. Spanacul are o sursă excelentă de calciu, potasiu și vitamina B12.
„Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani au o nevoie crescută de nutrienţi, în special de anumite vitamine și minerale care contribuie la o îmbătrânire sănătoasă. În special, au nevoie de mai mult calciu pentru a menține densitatea minerală osoasă, de mai multă vitamina B12, deoarece absorbția acesteia scade de obicei cu vârsta și de mai mult potasiu, a cărui lipsă este o problemă pentru toată lumea”, a explicat specialista.
Ce spune nutriționista
De altfel, nutriționista Amy Goodson a mai spus că legumele care au frunze verzi sunt recomandate persoanelor peste 50 de ani. Acestea conțin surse importante în calciu, vitamina B12 și potasiu.
„Deşi o singură legumă nu vă va putea oferi toate cele trei elemente de care aveți nevoie, potrivit Ghidului Alimentar (DRI), legumele cu frunze verzi, inclusiv spanacul, sunt pe primul loc pe listă. Acestea conțin calciu, potasiu și vitamina B12. Sunt, de asemenea, bogate în fibre, importante pentru sănătatea intestinului și a inimii și în antioxidanți, care ajută organismul să lupte împotriva inflamației”, a mai adăugat ea.
Totodată, membra consiliului medical și autoarea cărții „The Sports Nutrition Playbook” a mai subliniat faptul că, deși spanacul este cel mai bun supliment pentru persoanele de peste 50 de ani, o dietă echilibrată este necesară pentru a obține un nivel maxim de nutrienți.