Alimentul uimitor care depășește banana în cantitatea de potasiu. Nu este foarte des consumat în România, dar ar trebui să îl incluzi în dieta ta
Publicat pe 04.02.2025 la 11:34 Actualizat pe 04.02.2025 la 11:34
Despre banane se știe că sunt bogate în potasiu, însă acest mineral poate fi obținut și din alte alimente și băuturi delicioase. Află din rândurile de mai jos ce aliment uimitor depășește banana în cantitatea de potasiu. Nu este foarte des consumat în România, dar ar trebui să îl incluzi în dieta ta.
- Alimentul care conține de două ori mai mult potasiu decât o banană
- De ce ar trebui să îl consumi mai des
Potasiul este un mineral și un electrolit vital de care corpul are nevoie pentru a menține tensiunea arterială normală, dar și pentru a susține funcționarea sănătoasă a nervilor și a mușchilor. Este considerat un nutrient esențial, deoarece corpul nostru nu îl poate produce. Prin urmare, trebuie să îl luam din alimente pentru a ne satisface nevoile zilnice recomandate.
Alimentul care conține de două ori mai mult potasiu decât o banană
Fisticul este alimentul care conține de două ori mai mult potasiu decât o banană. Fisticul este bogat în diverși nutrienți și poate sprijini pierderea în greutate, sănătatea intestinului, gestionarea zahărului din sânge și sănătatea inimii.
Conform recomandărilor Asociației Americane a Inimii, o dietă bogată în potasiu poate juca un rol esențial în reducerea riscului de boli cardiovasculare. Adoptarea unor obiceiuri alimentare care includ alimente bogate în potasiu poate contribui semnificativ la menținerea sănătății inimii și la prevenirea problemelor de sănătate legate de sistemul cardiovascular.
În timp ce o porție de 100 de grame de banană furnizează aproximativ 358 de miligrame de potasiu, aceleași 100 de grame de fistic oferă mult mai mult, având 811 miligrame de potasiu, conform datelor furnizate de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (USDA). Acest lucru face din fistic o alegere excelentă pentru suplimentarea aportului de potasiu într-o dietă echilibrată.
Fasolea este bogată în potasiu
Fasolea este o sursă nutritivă de carbohidrați complecși și proteine vegetale.
Doar o ceașcă (179 de grame) de fasole albă conține de două ori mai mult potasiu decât o banană, ajungând la 21% din doza zilnică recomandată. Aceeași porție de fasole neagră furnizează 13% din doza zilnica recomandată.
În timp ce fasolea neagră conține fitați - un antinutrient care poate reduce absorbția mineralelor de către organism - puteți înmuia fasolea uscată peste noapte pentru a reduce conținutul de fitați, deoarece acest compus se va scurge în apă, scrie healthline.com.
Citește tu: OMS recomandă consumul unui aliment bogat în potasiu. Îți va regla tensiunea arterială