Beneficiile surpinzătoare ale bananelor. Nutriționistul Mihaela Bilic explică de ce aceste fructe sunt bune pentru psihicul nostru
Beneficiile bananelor sunt din ce în ce mai cunoscute și mai surprinzătoare, după ce s-a dovedit cât de bune pentru sănătatea fizică, dar și psihică, sunt acestea. Nutriționistul Miahela Bilic explică de ce fructele tropicale asigură o protecție mult mai mare psihicului uman.
- Cât de bune sunt bananele pentur psihic
- Fructele tropicale ajută sistemul nervos, muscular și digestiv
- Dr. Mihaela Bilic aduce lămuriri
Bananele au multiple beneficii, unele dintre ele de-a dreptul surprinzătoare. În timp ce unii le consumă ca atare, alții preferă să le introducă în rețete sofisticate, sau să le prăjească pur si simplu, gustul devenind unul inconfundabil.
Potrivit medicului nutriționist Miahela Bilic, bananele asigură o stare de bine și de energie, echivalentă cu alte substanțe care, pe moment, pot părea de ajutor însă, în timp, acestea dăunează organismului.
„Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică banana este cea care are grijă de dispoziția și starea noastră de bine. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe exotice, în multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii- tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienti valoroși”, susține Mihaela Bilic.
Beneficiile surprinzătoare ale bananelor, ce conferă psihicului o stare de bine
Astfel, bananele conțin o cantitate mare de glucide lente, ce asigură un aport de energie în caz de efort fixic pentru o durată mai îndelungată. Acestea mai conțin potasiu și magneziu pentru funcționarea optimă a sistemului muscular și nervos.
Însă, cel mai important ingredient al bananelor este de departe triptofanul, un aminoacid esențial care, ajuns în organism, se transformă în serotonină, hormonul răspunzător de starea de bine a corpului uman și a echilibrului psihic.
Și deși există mitul conform căruia bananele ar îngrășa, Mihaela Bilic demonstrează contrariul. Fructele exotice conțin doar 100 de calorii, iar faptul că nu conține acizi, asemenea citricelor sau merelor, ajută sistemul digestiv și ține și de foame, astfel că, după consumul unei banane, pofta de mâncare va întârzia să apară.