Când se pun, de fapt, murăturile. Ce trebuie să știi dacă vrei să te asiguri că vor fi delicioase
A început sezonul murăturilor, iar gospodinele sunt în căutare de trucuri pentru cel mai delicios preparat. Deși rețetele sunt simple, există câteva secrete de care oricine trebuie să țină cont. Unul dintre acestea se referă la momentul potrivit în care să pregătească murăturile, astfel încât să se asigure că vor fi delicioase.
- Când trebuie să pui murăturile
- Diferența dintre cele de vară și de iarnă
Gospodinele de pregătesc riguros pentru iarnă, iar preparatele vedetă sunt murăturile la borcan. Ei bine, există o perioadă anume în care trebuie să le pregătești pe cele de iarnă, astfel încât să beneficieze de toate condițiile pentru a avea gustul pe care ți-l dorești. Unul dintre factorii importanți este căldura.
Când se pun, de fapt, murăturile pentru iarnă
Puțini oameni știu acest lucru, însă există murături pentru iarnă și murături pentru vară. Borcanele pentru iarnă se pregătesc într-un moment anume al anului, astfel încât când le vei servi, murăturile să aibă textura și gustul pe care ți le dorești. Există șanse mari să se înmoaie, astfel că trebuie să îți iei măsurile de precauție.
Murăturile pentru iarnă se pregătesc în momentul în care vremea de afară începe să se răcească. Este important ca temperaturile să înceapă să scadă și să se mențină așa pentru mai multe zile.
În cazul în care afară este cald, șansele ca murăturile să fermenteze cresc semnificativ. Așadar, ca să se asiguri că nu se vor strica și se vor menține cu succes până în mijlocul iernii, trebuie să le pregătești într-o perioadă răcoroasă a anului.
Ingredientul pe care trebuie să îl pui dacă vrei să fie crocante
Murăturile crocante sunt o adevărată delicatesă și visul oricărei gospodine. Așadar, un ingredient secret poate să te ajute să obții această textură, fără nicio problemă. După ce ai pregătit murăturile, tot ce trebuie să faci este să adaugi frunze de vișin în borcane.
De asemenea, există și un ingredient pe care nu trebuie să îl folosești niciodată la saramura murăturilor, iar acesta este apa de la robinet. Un alt ingredient de evitat este sarea fină. Pentru un preparat de succes, este important să folosești sarea grunjoasă neiodată.
Aceasta le va menține exact așa cum îți dorești, iar pe timpul iernii acestea vor fi la fel de delicioase precum erau și în momentul în care le-au preparat.