Când se pun roșiile sau bulionul în ciorbă. Greșeala pe care o fac multe gospodine
În bucătăria tradițională românească, ciorba reprezintă unul dintre felurile principale de mâncare și totodată este și unul dintre alimentele preferate ale românilor. Este o mâncare gustoasă, uşor de digerat, și dacă este consumată des, oferă o bună parte din nutrienții care sunt necesari pentru ca organismul nostru să funcționeze așa cum trebuie. Iată un detaliu de care trebuie să ți cont atunci când o prepari: când se pun roșiile sau bulionul în ciorbă. Greșeala pe care o fac multe gospodine.
- Când se pun roșiile sau bulionul în ciorbă
- Greșeala pe care o fac multe gospodine
Ciorba este un aliment gustos care se digeră ușor, poate conţine carne mai multă, sau în cantitate moderată, în funcție de preferințe, şi diverse legume. Această mâncare este extrem de bună pentru că suplinește consumul de alte lichide necesare hidratării pe durata unei zile întregi și, consumată des, are efect antioxidant, previne constipaţia, și oferă o bună parte din nutrienții necesari organismului. Dacă știi ordinea în care trebuie să pui legumele, ciorba are toate șansele să iasă gustoasă.
Când se pun roșiile sau bulionul în ciorbă
De fiecare dată atunci când prepară ciorbe, pentru un gust desăvârșit, gospodinele obișnuiesc să adauge în compoziție și puţin suc de roşii sau bulion. Dar când anume se pun roșiile sau bulionul în ciorbă?! Greșeala pe care nu trebuie să o mai faceți.
Așadar, ar trebui să știți că ideal ar fi să adăugați sucul de roşii sau bulionul atunci când mâncarea este aproape gata. Dacă faceți greșeala să adăugați bulionul încă de la început, legumele se vor întări şi vor fierbe mai greu și, în felul acesta, multe dintre vitamine se vor pierde.
Dacă însă alegeți să faceți o ciorbă de legume, cu roșii întregi, trebuie să știți că, mai întâi, este indicat să tocați mărunt toate legumele, și să le puneți la călit, însă fără roșii. Abia după ce legumele prind puţină culoare translucidă, puteți adăuga roşiile, după care mai amestecați un minut. Mai apoi, adăugați apă şi asezonați după gust, iar apoi lăsați să fiarbă, la foc mic, până când legumele sunt făcute. O astfel de ciorbă poate fi servită şi fără acea combinaţie de smântână, ouă şi lămâie şi va fi un preparat mai uşor, cu mai puţine calorii.
Orice ciorbă este mai gustoasă cu legume, dar este important să ținem cont de ordinea în care se pun acestea.