Care e cea mai bună carne pentru organism. Aduce beneficii extraordinare și creierului: "Se potrivește exact..."
Publicat pe 17.11.2023 la 09:22 Actualizat pe 17.11.2023 la 09:22
Carnea este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale în dieta fiecărei persoane. Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că românii sunt mari fani ai acestui aliment. Haideți să aflăm din rândurile de mai jos care este, de fapt, cea mai bună carne pentru organism. Specialiștii spun că aduce beneficii extraodinare și creierului.
- Carnea care aduce beneficii extraordinare creierului
- De ce se spune că este cea mai bună carne pentru organism
- Recomandările făcute de prof. dr. Vlad Ciurea
Unele cărnuri sunt bogate în grăsimi saturate, care pot crește nivelul de colesterol din sânge dacă sunt consumate în cantitate prea mare. O dietă sănătoasă echilibrată poate include proteine din carne, precum și din pește și ouă sau din surse non-animale, cum ar fi fasolea și leguminoasele. Cărnurile precum puiul, porcul, mielul și vită sunt toate bogate în proteine.
Care e cea mai bună carne pentru organism
Potrivit dezvăluirilor făcute de prof. dr. Vlad Ciurea, există anumite tipuri de carne care aduc beneficii extraordinare atât organismului, cât și creierului. Specialistul a dezvăluit că cea mai bună carne pentru creier este cea care provine de la pește.
”În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță.”, a spus Vlad Ciurea, scrie antena3.ro.
Potrivit dezvăluirilor făcute de specialist, peștele marin este considerat cel mai bun, însă somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. Prof. dr. Vlad Ciurea menționează că proteinele pe care le conține peștele fac foarte bine celulelor nervoase.
”Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește. La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a mai explicat Vlad Ciurea potrivit sursei menționate anterior.
Ce spune specialistul despre carnea de curcan
Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit că și carnea de curcan este potrivită pentru organism, dar și pentru creier. Pentru că nu conține multe calorii, ba din contră, este considerată cea mai cu puține calorii, este foarte bună.
”Iar din carne, pentru că există și carne foarte bună pentru creier, se consideră că cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, este carnea de curcan. Și este foarte bună! Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a mai adăugat celebrul neurochirurg.