Castraveții consumați în exces pot duce la probleme de sănătate. Care sunt contraindicațiile pentru această legumă
Castraveții sunt printre cele mai consumate legume de la noi din țară. Ei sunt incluși în numeroase salate, dar consumul lor îndelungat poate crea probleme de sănătate de care nici nu ne dăm seama.
- Castraveții consumați în exces pot duce la probleme de sănătate
- Care sunt contraindicațiile pentru această legumă
Castraveții fac parte din meniul românilor, mai ales în perioada verii, când sunt consumați în salate. Deși aduc numeroase beneficii organismului, dacă îi mănânci într-o cantitate mare, riști să ai probleme de sănătate.
Consumul îndelungat de castraveți duce la probleme de sănătate
Deși castraveții cruzi sunt delicioși și ajută la hidratare, în special în zilele toride, consumul lor poate duce la efecte secundare, mai ales dacă îi alegem la fiecare mare.
Leguma poate să provoace balonare și flatulență persoanelor care au probleme cu stomacul sau se confruntă cu diferite afecțiuni, cum ar fi refluxul gastric sau gastrita.
Castravetele conține toxice în coajă, motiv pentru care există și gustul amărui. Este vorba de curcubitacină și triterpenoide, niște compuși biochimici ce acționează precum o otravă în cazul în care se consumă castraveți în mod frecvent.
Toxinele pot provoca pe lângă balonare și dezechilibre hidrolitice. Deși ar părea că leguma ne ajută să ne hidratăm, riscăm să pierdem săruri esențiale și apa din organism.
Castraveții consumați în exces afectează rinichii
Dacă vei mânca mai mulți de 2-3 castraveți pe zi vei observa că problemele cu rinichii se vor agrava. Leguma va afecta buna lor funcționare din cauza toxinelor menționate mai sus.
O altă problemă ar fi creșterea concentrației de vitamina k din organism. Un nivel ridicat poate fi o problemă pentru persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante în cazul problemelor cardiace sau circulatorii.