Cât de sănătoasă este, de fapt, pâinea integrală. Puțini știu ce ingrediente conține
Pâinea integrală a început să fie din ce în ce mai consumată în România. Se găsește în toate supermarketurile și are un preț accesibil. Însă, puțini sunt cei care știu din ce ingrediente este făcută. Iată cât de sănătoasă este.
- Din ce este făcută pâinea integrală
- Ce spun nutriționiștii despre acest aliment
Românii consumă foarte multă pâine anual, iar acest aliment se găsește în majoritatea caselor din țară. De când a apărut pe piață, oamenii o înlocuiesc pe cea normală cu cea integrală, în speranța că este mai sănătoasă și mai ușor de digerat de către organism. Nutriționiștii au câteva dubii în ceea ce o privește.
Cât de sănătoasă este pâinea integrală
Diferența dintre cele două tipuri de pâine o face calitatea cerealelor din care este gătită. Mai exact, se spune că pâinea integrală ar conține cereale mai rafinate decât pâinea normală, albă.
În ultima perioadă, s-a spus și că acest tip de pâine nu ar fi, însă, la fel de sănătos precum se crede, ci ar provoca formarea anumitor boli.
Ei bine, se pare că lucrurile stau diferit în acest caz. Nutriționiștii recomandă consumul de pâine intrgrală, însă cred că nu este o diferență foarte mare între cele două. Chiar și așa, prețul celei integrale este semnificativ mai mare.
”Este uimitor să faci alegeri mai dense din punct de vedere nutritiv atunci când este posibil, dar nici alegerea opțiunii mai procesate sau mai convenabile nu este întotdeauna un lucru rău.(..) Renunțați la ideea că există o versiune mai sănătoasă a oricărui lucru!”, a declarat dieteticianul Miranda Galati, la USA Today.
Sfaturi de care să ții cont când alegi pâinea
Din fericire pentru români, pe piață există o mulțime de sortimente de pâine, de la foarte ieftină, la foarte scumpă. Prețul difră în funcție de firma producătoare și de ingredientele pe care le conține.
Pentru a fi sigu că alegi pâinea cea mai sănătoasă de pe rafturi, trebuie să fii foarte atent la lista de ingrediente. Mai exact, la cantitatea de sare și zahăr pe care aceasta a conține.
De asemenea, este foarte indicat ca oamenii să păstreze un echilibru în alimentație și să nu consume mai mult de trei sau patru felii pe zi.