Ce sortiment de pâine este recomandat să consumi. Aduce beneficii organismului și îți păstrează silueta
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 04.05.2023 la 08:54
Actualizat pe 04.05.2023 la 08:54
Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente de către români. Există mai multe tipuri, în funcție de ingredientele care se folosesc și îți poate aduce o mulțime de beneficii organismului. Totodată, îți menține silueta și astfel, nu vei adăuga kilograme în plus.
- Ce sortiment de pâine este recomandat să consumi
- Aduce beneficii organismului și îți păstrează silueta
Pâinea se numără printre cele mai consumate alimente de către români. Nu lipsește de pe nicio masă și se poate consuma alături de alte mâncăruri. Se poate folosi la sendvișuri sau alte preparate simple, cu ajutorul cărora vom reuși să consumăm ceva, înainte de o masă principală. Există mai multe sortimente, astfel că trebuie să fim atenți pentru a ne păstra silueta, fără să adăugăm kilograme în plus.
Există mai multe sortimente de pâine, ele putând fi consumate de toată lumea, dacă alegi ceea ce este sănătos. Carbohidrații, de cele mai multe ori, se evitați dacă îți dorești să slăbești, iar atenția se va pune pe alimentele sănătoase. Nu trebui să uităm că ei ne oferă energie pentru a funcționa în viața de zi cu zi, astfel că trebuie să-i alegem pe cei sănătoși. Ce sortimente de pâine se recomandă să consumi.
Pâinea integrală
Pâinea integrală este cunoscută de toată lumea pentru beneficiile pe care le are asupra organismului. Când o algei de pe rafturile magazinelor, ar trebui să verifici ca ingredientul principal să fie făina integrală de grâu, apoi conținutul de sodiu, dar și zahăr.
Pâinea cu maia
Maia se obține din fermentarea făinii cu apă sau adăugarea de drojdie. În timpul procesului de fermentare se dezvoltă mai mulți nutrienți pe care îi vom regăsi în pâine. La acest sortiment nu se adaugă zahăr.
Pâinea cu semințe
Semințele conțin numeroși nutrienți benefici pentru organism, precum fibre, proteine, grăsimi sănătoase sau vitamine. Pâinea cu semințe va trebui să fie și din făină integrală pentru un aport și mai mare de nutrienți. Ea se poate prepara și din făină de cocos sau migdale.
Banana Bread
Această pâine delicioasă poate fi consumată în mod frecvent, dacă se reduce cantitatea de zahăr ce se adaugă și se folosesc cereale integrale. Pentru a rezista mai multe zile, se poate depozita în congelator și se consuma ca o gustare.
CITEȘTE ȘI: Pâinea care nu îngrașă. Rețeta simplă, din 3 ingrediente, gata în 5 minute