Cât timp se fierb ouăle de prepeliță. Trucul la care apelează cei mai cunoscuți bucătari
Ouăle de prepeliță sunt consumate de foarte mulți români. Ele au numeroase beneficii și sunt sănătoase pentru organism. Timpul lor de fierbere este unul redus, iar gustul te va da pe spate.
- Cât timp fierbe oul de prepeliță
- Cum poți decoji rapid ouăle de prepeliță
Ouăle de prepeliță sunt o adevărată delicatesă și au nevoie de o atenție deosebită. Există câteva secrete în ceea ce privește prepararea lor și su fost împărtășite de marii bucătari.
Înainte de a pune ouăle de fiert, ele se scot din frigider și se lasă minim 20 de minute la temperatura camerei. În acest fel, nu se vor sparge în apă.
Cât timp se fierb ouăle de prepeliță
Se pune la fiert într-o oală cu apă și o linguriță de sare grunjoasă de murături, neiodată, dar și câteva picături de oțet. În acest fel, ouăle se vor decoji mai repede.
Când apa începe să clocotească, se vor introduce și ouăle de prepeliță cu grijă. În funcție de textura pe care ți-o dorești, timpul de fierbere diferă. Dacă le dorim moi, ele se mai lasă un minut, pentru un gălbenuș moale sunt de ajuns 3 minute, iar pentru un ou tare se lasă la fiert 4 minute.
Cum se decojesc ouăle de prepeliță rapid
Ingredientele din apă vor ajuta ouăle să se curețe rapid de coajă. După ce a trecut timpul de fierbere, ele se trec prin apă rece și se pot lăsa timp de zece minute pentru o curățare cât mai bună.
Te poți ajuta de un borcan pentru a le curăța foarte rapid. Introdu ouăle, pune capacul și agită-l pentru câteva câteva secunde. În acest fel, ele se vor curăța foarte bine.
Dacă nu ai un borcan la îndemână, te poți folosi și de o caserolă. Aici vei puține puțină apă în ea și folosești același procedeu pentru decojire.